27.07.2021 | 12:55
Пловдив дава премиер на Слави Трифонов – това е Петър Илиев?
Той е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет "Св. Климент Охридски" от 2006 г.

Петър Илиев е най-вероятното име на новия премиер. Така Пловдив, откъдето идват основните кадри за екипа на президента Румен Радев и служебното правителство, ще излъчи и министър-председател на „Има такъв народ“. Според определени източници е близък и до Демократична България. Петър Илиев отговаря на редактирания портрет от партията „Има такъв народ“ – да не е участвал във властта от името на която и да е партия.

Петър Илиев бе номиниран от Слави Трифонов за правосъден министър в правителството с премиер Николай Василев, от което по-късно лидерът на ИТН се отказа под натиска на ДБ. Илиев е лауреат на приза „Адвокат на годината“, който му бе връчен от бившия служебен премиер на Радев проф. Огнян Герджиеков.

Той е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ от 2006 г. досега. Преподава „Конституционно право“, „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“. Петър Илиев е доктор по право. Завършил е Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ с пълно отличие и е бил първенец на випуск 2003 г., за което е получил отличителния златен знак (златна значка) за пълно отличие от ректора на университета. През 1997 г. е завършил Първа английска езикова гимназия в София, отново с пълно отличие и е бил първенец на випуска.

Докторската си степен получава в Софийския университет. Автор е на две книги и над 30 научни публикации (статии, студии и др.) по различни юридически въпроси. Автор е и на повече от 30 други публикации по юридически теми в периодичния печат и специализирани бизнес издания. Специализирал е „Английско търговско право“ и „Право на Европейския съюз“ в Бъкингамския университет, Великобритания, където е завършил специализацията си с отличие.

Специализирал е и „Американско търговско право“ в Ню Йорк, където също е завършил специализацията си с отличие. Има и специализации по „Правораздаване“, „Публична администрация“ и „Международно право и международни отношения“. Д-р Петър Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и Партньoри“. Адвокатското дружество пък е носител на отличието „Адвокатска кантора на годината“, пише „24 часа“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране