26.02.2015 | 21:48
Пловдивчанин поръчал убийствата на брат си и на бизнесмен
Изпълнителят на мократа поръчка бил Веско Тъпото

Бизнесмен от Пловдив е задържан и обвинен като поръчител на убийствата на брат си и на известен местен предприемач, съобщиха от прокуратурата.

55-годишният Николай Георгиев подбудил криминално проявения Веселин Загорски-Веско Тъпото да ликвидира брат му Георги и бизнесмена Петър Станчев. За втория Тъпото получил от Георгиев 10 000 лв., но не успял да изпълни задачата, тъй като през януари т.г. бил арестуван за други престъпления – 5 палежа на коли, сред тях 4 автомобила на ексдепутата Антоний Йорданов.

Николай Георгиев, който е производител на работно облекло, също се обърнал към Загорски. Причината е, че братът на Георгиев – Георги, продал преди 3 г. без знанието му негова фирма заедно с активите – склад, парцел и 2 апартамента в Пловдив и къща в Брестник. Купувач на имотите е зетят на Петър Станчев.

По онова време дружеството се водело на името на Георги Георгиев. Брат му Николай му го бил прехвърлил, за да избегне евентуален запор. Впоследствие той си върнал фирмата, но не вписал веднага промените в Търговския регистър. Опитал се да го направи година по-късно и тогава с изумление разбрал, че Георги е изтъргувал дяловете и имотите за над 500 000 лв. Николай Георгиев трябвало да се изнесе от дома си на бул. „Източен“ 41, тъй като той също бил продаден.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране