11.07.2023 | 10:56
По време на сутрешен крос: Застреляха бивш командир на подводница „Краснодар“
Станислав Ржицки в момента е началник на мобилизационния отдел в града, стрелецът е избягал

В Краснодар беше застрелян 42-годишният бивш командир на подводница за ракети „Калибър“ Станислав Ржицки, информират ТАСС и БТА. Ржицки вече не е командир на подводницата „Краснодар“, а към момента е бил началник на мобилизационния отдел към военната администрация в града.

Военният е застрелян с няколко куршума в гърба, както и в гърдите, докато е правел сутрешен крос в района на спортния комплекс „Олимп“, съобщават руските медии и украинските медии.

Той е издъхнал на място, а стрелецът е избягал. Самоличността му не е установена. Работи се по установяването на евентуални заподозрени. Образувано е дело за убийство, обявиха властите.

Убитият Ржицки е капитан втори ранг и е служил като командир на подводницата „Краснодар“ от руския Черноморския флот, отбелязва ТАСС. Според „Известия“ обаче капитанът е подал оставка като командир още през 2020 г.

Украински Телеграм канали припомнят, че капитанът, втори ранг от Черноморския флот на Русия още миналата година е попаднал в базата на украинската организация „Миротворец“, където е публикувана снимката му и биографията му сред други набелязани мишени за ликвидиране.

Той е вкаран в списъка заради изстрелването на ракети от подводницата, която е ръководил. В същия списък на „Миротворец“ попаднаха преди да умрат Даря Дугина и Владлен Татарски, които бяха убити при атентати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране