20.04.2021 | 9:22
По заповед на Нинова БСП дружно громи партията на Трифонов в интернет
Ползвайки похватите на ГЕРБ, социалистите искат да припомнят участието си в протестите

Любопитна интернет акция предприе БСП от снощи. Депутати и сподвижници, близки до партийното ръководство, публикуват в социалните мрежи свои снимки от летните демонстрации. Целта е да се докаже, че БСП е партия на протеста. Идеята вероятно е продиктувана от факта, че по-голяма част от обществото не я смята за протестна формация. Кадрите са придружени с описателни статуси и атака директно или завоалирано към „Има такъв народ“ (ИТН). Тон даде лидерът Корнелия Нинова, а останалите дружно се равниха по нея. Всичко това много прилича на акцията на ГЕРБ от преди няколко седмици в защита на Бойко Борисов, след като се проведе митинг пред дома му. Разликата е, че сега статусите си хората на БСП ги пишат сами, а не са копирани.

„Един въпрос и пет факта за протестите“ – така Нинова е озаглавила разсъжденията си. И продължава: „Тече нова подмяна на истината. Все повече се шири лъжата, че трите нови партии са партии на протестите, а БСП – на статуквото. Имам един въпрос и пет факта. Въпросът: Някой виждал ли е Слави Трифонов и сценаристите му на протестите? Не. Защо тогава ги наричате партия на протеста? Фактите: 1. Аз и цялата парламентарна група излязохме пред президентството още първия ден на протеста 2. Многократно отправихме призив към нашите структури да се включат и го направихме – депутати, общински съветници,членове и симпатизанти бяха всеки ден по площадите в страната…“.

„33 дни последователно бях на протест. Водих осем предавания на живо от площада, интервюирах хората, прегракнах от викане (…) БСТВ беше телевизията на протеста. И сега някакви други се опитват да си присвоят това недоволство и да го приватизират. Няма да им мине номера“, е написал Александър Симов. „Партии на/от протеста: БСП, ИСМВ, ДБ. ИТН не са участвали в протестите“, е декларирал и Кристиян Вигенин. В кампанията се включиха още Крум Зарков, журналистката от БСТВ Юлия Ал-Хаким и много други.

Източник: Сега

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране