16.11.2022 | 23:07
Победа за България с 2:0 срещу Кипър
Головете забиха Кирил Десподов в 24-ата минута и Спас Делев в 71-ата минута

Българският национален отбор затвърди възхода си под ръководството на селекционера Младен Кръстаич и постигна нова победа – 2:0 в контролата срещу Кипър, която се игра в Ларнака. Това бе трети пореден успех за сръбския треньор в третия му мач на поста след 5:1 над Гибралтар и 1:0 над Северна Македония в турнира Лига на нациите.

В Кипър Кръстаич отново не изневери на стила си да експериментира в състава и заложи основно на млади футболисти, включително и на още един дебютант. Това бе 19-годишният Димо Кръстев, който все още няма официален мач за „Фиорентина“. Най-опитните в тима бяха всъщност тримата футболисти на „Лудогорец“ Спас Делев (33 г.), Антон Недялков (29 г.) и Кирил Десподов (26 г.).

Двама от тримата бяха в основата и на головете. В 25-ата мин. Делев пусна чудесен пас към Десподов, който изведе България напред – 1:0. В 71-ата мин. същите двама играчи бяха в основата и на втория гол, но си размениха ролите. Капитанът Десподов асистира към Делев, който удвои.

Българските футболисти бяха категорично по-добрият отбор на терена и това си пролича от статистиката – тимът ни отправи 10 удара към вратата на Кипър, докато домакините записаха само 4. От тях точните удари бяха 5 за нас срещу само 1 за съперника. Всъщност този шут бе и най-сериозната ситуация за кипърците – в 33-ата мин. защитникът Петко Христов изби от голлинията шут на Йоанис Питас.

В същото време Кирил Десподов изпусна три чисти положения. В 18-ата мин. той прехвърли вратаря на домакините Костас Панайи, но и вратата, в 42-ата мин. след негов удар топката се отби в десния страничен стълб, а в края на мача Десподов изтърва още веднъж.

В неделя тимът на България ще играе още една контрола, която ще бъде и последният ни мач за 2022 г. – отново гостуване, срещу Люксембург. Двубоят е от 16:00 ч. българско време и ще се предава по БНТ 2.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране