27.07.2024 | 10:30
Почина и дъщерята на Петър Шишков, която пострада при взрива в Елин Пелин
Все още са в неизвестност двама души

Почина и младата жена, която пострада много сериозно при взривовете край гара Елин Пелин в четвъртък, съобщиха от “Пирогов”.

20-годишното момиче беше транспортирано в университетската болница в изключително тежко състояние – с 85% изгаряния. Въпреки всички усилия, които са положили екипите, тази нощ тя е починала.

Ръководството на болницата поднася съболезнования на семейството и близките на момичето.

Вчера почина и друг от пострадалите – това е нейният баща, 49-годишният доц. Петър Шишков от Минно-геоложкия университет, който е бил там, за да подготви техника за събитие през вчерашния ден.

Все още са в неизвестност двама души, единият от които е 22-годишният син на собственика на фирмата за пиротехническа техника, а другият – 60-годишен служител на фирмата.

Преди два дни в района избухна голям взрив в складове за фойерверки и пиротехническа техника. Напълно унищожени бяха 5 от складовете. В шестия, който се намира на известно разстояние, се смята, че се съхраняват около 2 тона тротилов еквивалент. Екипи на място се борят, за да предотвратят възможността огънят да възпламени и него. От изпепелените складове продължават да се чуват спорадични взривове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране