18.03.2021 | 8:24
Почина президентът на Танзания, който отричаше коронавируса
Той бе настанен в болница на 10 март

Починал е президентът на Танзания Джон Магуфули, съобщава ТАСС, позовавайки се на съобщение на вицепрезидента Самия Хасан Сулуху по държавната телевизия. Причините за смъртта все още не са съобщени.

Британската медийна група Би Би Си, позовавайки се на лидера на танзанийската опозиция Тунди Лису, съобщи на 10 март, че 62-годишният Магуфули е в болница в Кения поради коронавирус и сърдечни проблеми.

По-рано през деня кенийският вестник „The Nation“ публикува статия, в която се посочва, че „един от лидерите на африканските държави“ е приет в болница в Найроби поради COVID-19 и е на командно дишане. Изданието обаче не разкри името му. Независимо от това, статията съдържа препратки към съседна Танзания. В понеделник вицепрезидентът на страната призова танзанийците за спокойствие и единство на фона на слуховете, разпространяващи се в Африка за физическото състояние на Магуфули и възможното му заболяване поради коронавируса.

Официалната държавна политика в Танзания отрича съществуването на коронавирус. Едва миналия месец обаче, след като множество чужди туристи, сред тях и българи, вече бяха посетили страната, Магуфули призна, че тя има проблем. По-рано заради вируса почина вицепрезидентът на Занзибар, където именно е основният поток туристи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране