26.11.2021 | 17:37
Починал от Covid млад мъж с фалшив сертификат отказвал дори кислород
Той смятал, че кислородът "изгаря белия дроб", а ваксините увреждат репродуктивните способности

Млад мъж с фалшив ваксинационен сертификат си е отишъл от този свят в столичната болница „Царица Йоана – ИСУЛ“. Пациентът без други утежняващи здравето му заболявания е отказвал дори кислород заради страх да не му се увредят дробовете, разкри специализантът в болницата д-р Кирил Пеев.

Преди ден за случая съобщи кардиологът д-р Людмил Шопов, който работи в Covid отделението на болницата.

На няколко пъти го питахме дали е ваксиниран. Един от пътите го питахме на четири очи дали е ваксиниран или е с фалшив сертификат и тогава той призна. Каза, че причината за това да не се ваксинира е, че се притеснява от репродуктивни проблеми, заяви докторът в ефира на БТВ.

Докторът показа снимка на белите дробове на младия човек: „Наблюдава се частична загуба на тъкан в белия дроб, който води до недостатъчност. Апелирам към зрителите да не вярват на врели-некипели. Абсурд е да се говори, че кислородът изгаря белия дроб. Той доставя вещества, за да може белият дроб да се пребори с инфекцията“.

„Ние третираме пациентите според състоянието им. Не обръщаме внимание на това дали някой е ваксиниран или не“, категоричен беше д-р Пеев. Той обясни как разбират дали сертификатът е фалшив. По думите му анамнезата и признанието на пациента са основните методи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране