25.11.2022 | 11:16
Политиката се превърна в най-успешния бизнес
Относно темата за бюджета Георги Кадиев изрази критика към служебния кабинет като заяви, че няма логика при тази висока инфлация правителството да внесе същия бюджет

Хората мразят политиците, защото политиката се превърна в най-успешния бизнес. Това заяви в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Георги Кадиев – лидер на партията „Нормална държава“ и бивш заместник-министър на финансите. По повод заявките за сформиране на ляв политически формат той коментира, че ако ще се прави такова обединение, трябва помежду си да се държат като партньори.

Кадиев заяви, че лявото пространство е в криза, ако не се вземат мерки, ще стане още по-тежко. По думите му това показват резултатите на изборите през последните две години. По повод евентуалното обединение на леви формации председателят на партия „Нормална държава“ каза, че това е прекрасно начало, от което има нужда, но заяви, че има условие. „Аз имам едно-единствено условие, което поставих и дадох на организаторите, че ако се прави обединение, трябва да се държим като партньори. Като държавите от ЕС, където всяка държава има равна тежест с другите, независимо от големината на икономиките си и големината на населението си“, даде пример той.

Запитан каква личност ще бъде изведена на преден план, Георги Кадиев посочи, че хората искат да видят, че ги управляват нормални хора, които не са глупави, а образовани. Той бе категоричен, че в политиката няма място за бизнес и също така добави, че един политик трябва да има чувствителност към избирателя. „Аз съм от хората, които считат, че най-важното в политиката е личният пример“, уточни Кадиев.

Относно темата за бюджета бившият заместник-министър на финансите изрази критика към служебния кабинет като заяви, че няма логика при тази висока инфлация правителството да внесе същия бюджет.

Според Кадиев най-добрата икономическа мярка е наличието на правителство и призова партиите да се опитат да сформират редовен кабинет, ако не успеят – да се отива към нови избори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране