26.09.2022 | 20:49
Полицайка се кикотела с виновника за тежката катастрофа на Околовръстното
Очаква се утре съдът да реши дали да остави Димитър Любенов в ареста

С опасност за живота остава 62-годишната френска гражданка, която пострада в тежката катастрофа на Околовръстното в София. Тя е в болница „Св. Анна“ със счупен таз, фрактура на гръбнака и черепно-мозъчна травма.

39-годишния Димитър Любенов е шофирал пиян и дрогиран, показаха резултатите от тестовете му. Според разследващите той е приел кокаин непосредствено преди да се качи на спортната си кола, защото той е наркотик, който бързо се разгражда в организма.

Свидетели на катастрофата на Околовръстното на София, при която загина френски гражданин, твърдят, че е имало очевидна близост между задържания шофьор и служителка на полицията, която присъствала на местопроизшествието.

„Направи впечатление онази вечер едно непристойно поведение на служител на МВР от „Охранителна полиция“. Тя беше в неестествена близост с извършителя на престъплението и неговия съдружник – кикотене, физически контакт чрез потупване, фамилиарничене и като цяло непристойно поведение на униформен служител, което уронва престижа на многото достойни работещи служители в МВР. Бих казала, че изключително много наподобява случая „Семерджиев“ – като тамошната полицайка“, сподели видяното пред Bulgaria ON AIR Биляна Борисова.

От прокуратурата отговориха, че на този етап нямат данни за „полицейски чадър“ над задържания.

„Видях, че извършителят дава една малка раница на съдружника си. Куфар не съм видяла. Видях, че има хора, които претърсват колата“, добави Биляна.

Сътрудникът на Любенов отказа коментар, с мотива, че има много работа.

Чака се автотехническата експертиза, която да установи с каква скорост е карал Любенов. Той е задържан за 72 часа. Очаква се утре съдът да реши дали да остави Любенов в ареста.

1 коментар

  1. Мавров каза:

    Не, няма чадър над Любенов, има ПОКРИВ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране