20.03.2020 | 13:27
Полицията задържа 3-ма, защото не са се разредили на опашка
Карантината се нарушава масово из цялата страна

Масови сигнали за нарушения на карантината и образуването на дела срещу лицата, които са ги извършили идват от цялата страна. За тях се разбира от различни съобщения на прокуратури и областни дирекции на МВР.

Така например от полицията в Разград обявиха, че  43-годишен мъж от Исперих нарушава мерките, издадени срещу разпространяването на заразна болест и не е на адреса, където е поставен под карантина от 16 до 30 март. При друг случай – около 19:30 часа на 19 март в село Гецово полицейски служители на Районно управление-Разград констатирали, че трима души, завърнали се от Германия – две жени на 62 и 37 години и 31-годишен мъж, не са на адреса, посочен от тях за пребиваване и карантина през следващите 14 дни. И по двата случая са образувани досъдебни производства. Наказанията, предвидени в такива случаи, са лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Апелативна прокуратура – Велико Търново пък следи 11 досъдебни производства  за нарушаване на карантината – три в Тетевен, 4 в Павликени, 3 в Търновско, 1 в Плевен. Нарушаване на карантината бяха регистрирани на няколко пъти и във Варна.

Ден по-рано пък полицията в Пазарджик арестува три лица, защото не са се подчинили на техните указания да спазват мерките за ограничаване на епидемията от коронавирус и са се струпали пред банков клон. Представителите на МВР са ги призовали по високоговорител да се разредят, но те не спазили указанията.

В същото време 40-годишен мъж, поставен под карантина в София, е избягал и след това в нетрезво състояние е бил докаран от екип на Спешна помощ в „Пирогов“ снощи. Случаят беше потвърден тази сутрин и от ръководителя на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Мъжът обаче успял да избяга и от болницата. Последвало е преследване из София, в което са участвали четири полицейски екипа. Мъжът е бил задържан чак на Централна гара. След това е бил откаран обратно в „Пирогов“.

Ген. Мутафчийски разказа, че на въпросното лице е бил направен бърз тест, който се оказал положителен за коронавирус. Лекарят обаче предупреди, че често тези бързи тестове се оказват неверни, затова в момента на мъжа му се прави ново изследване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране