29.06.2024 | 14:19
Полк. Марков е лесен – даваш му една кана вино, порция джолан и той е доволен
Бившият спортен министър Радостин Василев захапа „Величие“

Появата на „Величие“ безспорно обогати българския политически живот, не само откъм присъствие, но и бисери, които тази формация произвежда един след друг. Цяла седмица анализатори се занимаваха с темата за евентуалното разцепление на формацията, а лидерите им един след друг се надпреварваха да блеснат по различен начин.

Първо т.нар. полк. Николай Марков обяви, че той е мозъчният тръст и всичко в партията, а Михайлов бил просто редови член и трябвало да си знае мястото. После Михайлов се изцепи, че би искал да има 365 жени за 365-те дни от годината.

Снощи полк. Марков се самоопредели за българския Макиавели, хвалейки се във фейсбука си, че направил „голям политически шлем с няколко брилянтни хода“. „Малко външни наблюдатели ги разбират, но на високо управленско ниво се оценяват. Политиката не е за всяка глава, която мисли, че знае всичко“, самохвално обяви Полковника.

В същото време той бе захапан в популярен подкаст от бившия депутат Радостин Василев (преминал през ИТН и ПП, а сега и през МЕЧ). Неговата формация бе друга от изненадите на вота, но събра около 3 % и остана под бариерата.

Според Василев, когато фамозната бивша депутатка от ГЕРБ Славена Точева правела по 7-8 хил. пеференции във Варненско, цяло Ветрино гласувало за нея, а кметът бил избран с гласовете на Ивелин Михайлов. Това, според Радостин Василев, било ясно доказателство, че ГЕРБ и „Величие“ са свързани.

„Цялото ГЕРБ знае, че Ивелин Михайлов е ГЕРБ. Само полковник Марков не знае, че тази партия е създадена, за да дърпа от МЕЧ, от истински проекти, за да подкрепя ГЕРБ. Но на него му слагаш една кана вино, един джолан и той е доволен. И после закъснява за първото заседание на Народното събрание. Първи ден – закъсняваш, втори ден се опитваш да станеш председател на парламентарната си група без реално да си депутат, а на третия ден обявяваш, че това вече прекалява и не може да се издържа“, красноречив бе бившият спортен министър, който продължи с пожеланията си към полковника в същия дух: „Хващай си партакещите измислен охранител от НСО и дим да те няма, защото излъга 100 хил. човека“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране