08.03.2023 | 21:20
Поредна гавра с животно: 16-годишен отряза ушите на 3-месечно куче с лозарска ножица
Четириногото е откарано във ветеринарна клиника в Стара Загора, търси си нови стопани

Куче на няколко месеца е намерено в безпомощно състояние с отрязани уши в столичния квартал „Христо Ботев“. В понеделник в организацията за защита на животните, в която работи Сузана, подават сигнал за куче с изрязани уши в много тежко състояние.

„Веднага тръгнах към квартал „Христо Ботев“. Семейството, пред чиято къща е било кучето, го е прибрало и ме чакаха. Беше едно вдървено тяло, цялото в шок и в болка. Гледката беше трагична“, разказва тя.

Кучето е бездомно и е на три месеца. Веднага му поставят противовъзпалителни и болкоуспокояващи лекарства. Докторите констатират, че ушите са изрязани с лозарска ножица.

„За съжаление, ще остане с този дефект, който му е причинен насилствено. Предстои му лечение с антибиотици. Докторите дадоха една малка надежда, че ще може да се направи пластика на едно уше, което е буквално до ушния канал изрязано, буквално до скалпа“, коментира Сузана.

Друга организация за защита на животните започва да търси виновните за жестокото деяние.

„Отидохме в квартал „Христо Ботев“, разпитахме хората и разбрахме, че е изхвърлено от момче на около 16 години, което има лоша слава. Веднага подадохме сигнал в 1-во РПУ и полицаите се задействаха“, заяви Сантин Асенов.

Кучето е откарано във ветеринарна клиника в Стара Загора. По чудо не е загубило слуха си.

„Институциите трябва да започнат да работят, защото това не е първото насилие над животни. Дадох ѝ името Фейт, което означава вяра, защото макар цялото нещо, което е изпитала, тя си позволи да ме целува и да търси контакт с мен, тъй като още вярва в хората“, каза Сузана.

Фейт си търси осиновители. А всеки, който иска да помогне на кучето, може да намери нужната информация в страницата на сдружение „Респект към животните“.

1 коментар

  1. Гогол каза:

    Расте ново, възпитано в „евроценности“ поколение, слабо образовано, нагло и зомбирано от соросоидните медии

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране