03.04.2015 | 9:04
Последните думи на Лубиц: Дано да удържа полета!
Пилотът-камикадзе заблудил лекарите, че няма да лети

„Дано да удържа полета“, са думите, които казва Андреас Лубиц, когато капитанът на полета го моли да поеме контрола над самолета, за да отиде до тоалетната, пише френско списание „Пари мач“.

Сцените от видеото за последните секунди на самолета „Джърмънуингс“, който се разби във Френските Aлпи миналата седмица, са хаотични, пише „Билд“.

Видеото е заснето от мобилния телефон на един от пътниците. Въпреки неясните и хаотични звуци обаче следователите твърдят, че немският пилот Андреас Лубиц умишлено е разбил самолета. Прокурор Брайс Робин, който се занимава със случая във Франция обясни, че сцените тепърва трябва да бъдат анализирани. На видеото, което „Билд“ описва като „безспорно автентично“, се чува как метал удря най-малко три пъти по пилотската кабина.

Следва размазване на картината, писъци и така приключва всичко, пише още „Билд“. От „Луфтханза“ заявиха във вторник, че Лубиц е казал на свои колеги, че се е лекувал от тежка депресия, което повдигна въпроса за контрол над пилотите.

Според германския таблоид при медицинско изследване, малко преди катастрофата, Андреас Лубиц казал на лекарите, че е в отпуска по болест и скоро няма да изпълнява професионалните си задължения. „Билд“ посочва, че Лубиц е посетил клиниката в Дюселдорф на 10 март, две седмици преди ужасяващата катастрофа. Тогава той се оплакал на лекарите, че има проблеми със зрението. Споре информацията получена от медицинската карта на пилота, Лубиц е споделил, че получава „пристъпи на паника и притъмняване пред очите“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране