22.07.2024 | 22:04
Потрес! Борисов праща „феномена“ Ненчев за посланик в Украйна
Главчев прескача президента, назначава бившия военен министър на временно управляващ“ мисията ни в Киев

Г-н Димитър Главчев, набеден от премъдрите конституционни реформи, за служебен министър-председател, със сигурност ще остане в историята със съвместяване и на поста външен министър. Но драмата е, не че премиерът е и министър на външните работи, а е в това какви назначения се правят от него.

Започнахме с назначението на заместник-министър, който има нулев дипломатически опит и спорна обща компетенция. Но пък семейни връзки, където трябва. А сега стигнахме и с изпращането на друго лица със също нула дипломатически опит за посланик не къде да е, а в Украйна. Иде реч за феноменалния бивш министър на отбраната Николай Ненчев.

Държа да уточня, че той се изпраща там, като „временно управляващ” посолството, а това се случва без да има нужда от съгласуване с Президентството и подписване на указ.

За Ненчев може да си спомним само, че остана в историята на МО с нестандартни решения, като назначаването на актриса за шеф на кабинета му; пръскането на милиони държавни пари за адвокатски хонорари за не особено успешни арбитражи; безумия около поддръжката на изтребителите МиГ-29 и тн., и тн. Едва ли някой си спомня с добро 26-те месеца, които бе начело на отбраната ни.

А преди Борисов да го остави да твори в МО, Ненчев бе най-известен с физическите сблъсъци, след които стана шеф на БЗНС, със синекурната позиция на „шеф на кабинета” на вицепрезидента Тодор Кавалджиев и разбира се, с 0,29% гласове на президентските избори през 2011 г, както и 0,22% като независим кандидат за евродепутат през 2019 г.

Сега г-н Главчев изпраща този титан в Украйна…

Едно „евроатлантическо” издание днес писа, че Ненчев: „е изявен евроатлантик и демократ, приятел на украинския народ, противник на руската агресия срещу Украйна и борец за прекъсване на всяко руско влияние у нас.”

Всичко хубаво. Само да питаме, този евроатлантик и демократ английски говори ли свободно? Или под „прекъсване на всяко руско влияние у нас” се разбира, че говори само… руски. Надявам, че господата, които дърпат конците на г-н Главчев си дават сметка за потенциалните щети, които това назначение може да нанесе – не само на България, но и на Украйна.

 

1 коментар

  1. ххахаха каза:

    Вярно ли бе, този идиот с присадения губер на главата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране