01.08.2021 | 8:00
Потрес! „Ботев – Враца“ унижи Левски
Треньорът на "Левски" Живко Миланов призна, че тимът му е бил по-слабият:

Отборът на „Левски“ демонстрира немощна и безидейна игра и във II кръг от футболното първенство и резонно бе победен с 2:0 при гостуването си във Враца на местния „Ботев“. Както и срещу „Славия“ на старта (1:2) „сините“ рядко успяваха да стигнат до някакво що годе положение за удар към противниковата врата, а в защита бяха тотално дезорганизирани.

За последно „Левски“ загуби във Враца от „Ботев“ през октомври 1988 г. – 1:3. През 2018-а врачани също победиха с 3:1 „сините“, но това стана на стадион „Георги Аспарухов“.

Мачът във Враца започна с бърз гол на „Ботев“. Още в 5-ата мин. защитата на „Левски“ само изгледа центриране на Валери Христов отдясно, което нападателят на домакините Дориан Бабунски реализира с глава, засичайки топката преди бранителя Ивайло Найденов.

В 18-ата мин. „Ботев“ за малко да вкара втори гол, след като вратарят Николай Михайлов боксира неумело топката и я подари на Сержиньо, който, за негов късмет, се забави и не успя да го накаже.

Само две минути по-късно системата видео асистент рефер (ВАР) отмени гол на „сините“, защото Билал Бари, който вкара с глава, беше в засада. Малко преди края на първото полувреме – в 41-ата мин., ВАР се намеси за втори път и този път бе отсъдена дузпа за „Левски“, тъй като Мартин Николов („Ботев“) удари с лакът Здравко Димитров при центриране в наказателното поле. Борислав Цонев обаче пропусна да изравни от 11 метра.

Цонев на всичкото отгоре се контузи почти веднага след почивката и треньорът Живко Миланов се принуди да го смени с Андриан Краев. Левскарите опитаха да осъществят нещо като натиск към вратата на „Ботев“, но атаките завършваха предимно с центрирания, които лесно биваха неутрализирани от домакините.

В 58-ата мин. „Ботев“ реши всичко в мача. Тогава младият защитник на „Левски“ Георги Александров фаулира Дориан Бабунски в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. А Бабунски вкара от 11 метра втория си гол в мача, с което подпечата победата на врачани.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране