30.01.2023 | 20:09
Потрес! Копейкин излъгал за боя на сина му с ученици за референдума за еврото
Съученици на Костадинов-младши и МОН разбиха на пух и прах героичната версия на вожда на "Възраждане"

Костадин Костадинов с гордост твърди, че синът му Тодор се е сбил в училище със свои съученици, които не са съгласни с предлагания от партията на баща му референдум срещу въвеждането на еврото.

Макар политическата дейност в учебните заведения да е забранена по закон, партийният лидер обяви, че синът му в продължение на дни е събирал подписи за референдума на територията на училището, в което учи. Според Министерството на образованието подписи в училището не са събирани и не се е стигало до физически сблъсък.

Версията на Костадинов

„Едно момче идва да вземе празни бланки от сина ми, за да събере в неговия клас. След малко обаче идва друг, оказал се бабаита на съответния клас, и пита сина ми дали той раздава бланките. След като получава утвърдителен отговор, начинаещият евроатлантик къса демонстративно бланката и казва – „ето какво мисля за вашата подписка“. Моето момче спокойно му казва, че сега има два избора – или да отиде и да принтира за наказание 30 празни бланки на мястото на скъсаната, или да изяде балтиите (шамари, на варненски:). Евробабаитът отказва и двете, в резултат на което изяжда шамарите„, пише с гордост Костадинов във Фейсбук.

Според неговата версия, след това „битото“ момче се връща с приятели, „но и синът ми е с неговите приятели, като последицата от повторната среща е групово раздадени балтии от привържениците на лева за привържениците на еврото“. „След като повежда в резултата с 2:0, в крайна сметка нашият отбор печели с хеттрик, защото и скъсаната бланка е възстановена с репарации в 30 екземпляра“, пише Костадинов.

МОН: Физически сблъсък не е имало

Малко след публикацията на лидера на „Възраждане“, в социалните мрежи се появи и друга версия за станалото. Според нея синът на Костадинов наистина е събирал подписи в училището и наистина ученик от съседен клас, който е против референдума, е скъсал една от бланките, но до бой не се е стигнало. „След демонстративното късане синът на Костадинов скочи да бута моя приятел, но беше бързо разтърван. И не, не е набил балтиите на моя приятел, както се твърди. И всички се прибраха по стаите за час“, разказва потребител, който твърди, че е свидетел на станалото.

От образователното министерство отговориха на запитване на Mediapool, че Регионалното управление на образованието във Варна е проверило случая. То обаче установило, че „подписка срещу въвеждане на еврото не се разпространява на територията на училището, в което учи Тодор Костадинов“.

„Учениците, включително и Костадинов, твърдят, че инициативата се разпространява извън училище. Няма информация за физически сблъсък между ученици“, пише в отговора на министерството на образованието. „Директорът на училището е извикал Тодор Костадинов на разговор, в който му е обърнато специално внимание, че законът не допуска в училище да се налагат идеологически доктрини и е забранена политическа и партийна дейност“, добавиха от министерството.

1 коментар

  1. копелдин каза:

    Мачкай копейка и прати снимки на путлер да ги лайкне. Пращай синето у вагнер, стига е гледал тез’ жендари, нека събере некой подпис от вагнерите поглеж му излезнал късмета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране