13.01.2021 | 22:58
Потрес! Сложиха 14 еднакви знака през 10 метра на селска улица
Кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев хвърли вината върху проектанта на проекта - софийска фирма, и върху финансиращия орган Фонд "Земеделие"

Ремонт на малка улица от 360 метра в село Мадан я „обогати“ с 14 еднакви пътни знака, поставени през 10 метра. Нововъведението на отсечката към местните гробища е резултат от европроект на Община Бойчиновци за 1,12 млн. лв.

За поредния абсурд и прахосничество на обществени средства свидетелстват снимки в социалните мрежи. Кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев хвърли вината върху проектанта на проекта – софийска фирма, и върху финансиращия орган Фонд „Земеделие“, които били одобрили въпросните знаци.

Приемателната комисия обаче щяла да се произнесе до месец дали това трябва да остане така, каза Сретениев пред Нова телевизия. Проектът включвал още четири улици в други села на общината, но само на тази имало толкова много знаци, уверява кметът. Сретениев допусна, че „може и да става дума за грешка, но е възможно по този начин проектатът да иска да повиши вниманието на шофьорите“.

Оказа се, че и кметът на Мадан Ангел Ангелов е видял, че знаците „са в повече“, но и той оставил грешката на приемателната комисия. От КАТ в Монтана пък твърдят, че не са одобрявали поставянето на знаците.

2 коментара

  1. Мириам каза:

    Защо никой журналист не се поразрови поради каква причина ГЕРБ отсвириха този прелестен господин и не го класираха за нов мандат с тях? И как така кмет е арендувал през 2018 година земята на 346 души крепостни? Друго – негов близък родственик е внесъл в Общинската служба Земеделие фалшиви договори с фалшифицирани подписи, кметът знае от две години – и ни дума, ни вопъл, ни стон от негова страна…Знае и за системно неизпълнение на арендните договори – и пак ни вопъл….и т.н. За някои хора законът е ВРАТА У ПОЛЕ!

  2. Анонимен каза:

    Koi toq arhitet opazi Gospodi Balgariq ot kalinki.Moje bi arhitekta si e kupil diplomata ili e (podarena) sreshtu zaplashtane ako e samo toi dobre no. ….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране