11.06.2024 | 20:45
ПП/ДБ падна отвисоко, размаза се на плочките!
Кирил Петков е в шок! Събира ПП, за да „осмислят” провала – 330 277 гласа надолу

Коалицията ПП/ДБ, която бе създадена да изчегърта ГЕРБ и ДПС от политиката, се сгромоляса на парламентарните избори за 50-о Народно събрание на България. Катастрофата е равносилна на падане от 20-ия етаж, защото само до преди две години тези формации бяха натоварени с очакванията за коренна промяна на живота, отношенията и ситуацията в страната. Бившите умни и красиви, които за няколко години се превърнаха в шарлатани, кафеджии и обикновени КЕШ измамници, получиха звучен шамар от избирателите.

Разликата в резултата е толкова голяма, че изненада дори щаба на Бойко Борисов. От ГЕРБ само в най-смелите си мечти залагаха да спечелят с около 10 пункта преднина.

Днес стана ясно, че изпадналият в шок от изборната загуба Кирил Петков събира „Продължаваме промяната“, за да „осмислят изборите”, на които брокерите получиха точно 330 277 гласа по-малко от вота през 2023-а. Новината призна самият той във фейсбук профила си.

„Днес се събираме да осмислим новата ситуация в дълбочина.

Три неща са ясни: ще бъдем силна и градивна ОПОЗИЦИЯ, ще сме най-твърдите защитници за продължаване на ЕВРОПЕЙСКИЯ МОДЕЛ в България, където благата се разпределят ЧЕСТНО, ще се борим срещу всеки опит за кражба и КОРУПЦИЯ.

Виждам, че има СИЛА и потенциал в обществото да продължим ПРОМЯНАТА на страната ни. Ще очертаем пътя напред заедно“, написа съпредседателят на ПП.

По последни данни от ЦИК коалицията ПП-ДБ е взела 290 792 гласа на изборите. Това е по-малко от половината, които коалицията взе на парламентарните избори през април 2023 г. – 621 069., или 330 277 гласоподаватели разлика в ущърб на „силите на доброто“

В понеделник след изборите Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Да, България“ и обяви, че се отказва от депутатското си място. „Не търсете в това действие ревизия на коалиционни формат“, призова той и обяви, че ще работи за връщане на доверието към партията му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране