12.05.2023 | 10:52
„ПП-ДБ“ в шах заради главния прокурор, „Гешев 2“ заменя Гешев
Бойко Борисов го назначи, той ще го отстрани, коментира Емануил Йорданов

Прибягва се до смяна на Иван Гешев, за да се запази модела. Това е най-голямата опасност, защото моделът ще възпроизведе подобен човек, каза в „Тази сутрин“ по бТВ бившият правосъден министър Зинаида Златанова.

„Не бива да се пренебрегва и това, че ако бъде отстранен Гешев, ще бъде назначен Гешев 2. Много кандидати има затова“, коментира пък бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

„Прагът на търпимост бе преминат. Не зная дали въпросът за варненската дупка няма отношение по случая. През последните дни чух за възобновена проверка на прокуратурата. През 2018 г. е правена проверка на сделката за дупката и всичко е потънало. При възможността тя да излезе наяве, може да се правят и някакви по-резки движения“, добави той.

„Този ход на ГЕРБ ще трябва да бъде по-задълбочено коментиран, а не само с разкаяние или късен катарзис. Този ход поставя „ПП-ДБ“ в една твърде деликатна ситуация и тя е видна за всички“, каза пък бившият заместник-председател на Народното събрание Явор Нотев.

Ще е много интересно, ако ГЕРБ успеят да убедят Висшия съдебен съвет да отстрани Гешев, изтъкна Златанова.

„В трудовото право има принцип – който назначава, той уволнява и тъй като Гешев е поставен на този пост от Бойко Борисов, е нормално лидерът на ГЕРБ да го отстрани, включително и чрез упълномощено лице – било то и Мария Габриел“, каза от своя страна Йорданов.

„Прагът на търпение е преминат. Не може да лягаме и да ставаме с неговите душевни терзания и в същото време Гешев да е изтъкнатият екскурзиант на републиката“, подчерта той.

„Очаквам до десетина дни да осъмнем с хартиена коалиция. Създаването на коалиция между ГЕРБ и „ПП-ДБ“ означава ликвидирането на протестните партии. Те загиват, изтичат в канала и политическата сила на Борисов остава едноличен хегемон в дясното пространство, въпреки че връзката между ГЕРБ и дясното ми се губи“, подчерта бившият вътрешен министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране