26.05.2023 | 20:05
Прекратяваме Промяната. Правителство? Не и на тази цена!
Записите, огласена от Радостин Василев не са фалшификация и са грозната истина за всички „али-бали“ и схеми

Радостин Василев огласи запис, за който твърди, че е от онлайн заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ oт неделя (21 май). В него се чуват гласове, някои от които вероятно са на Кирил Петков и Асен Василев. Василев обяви, че ще прати на медиите 5-часов запис от Националния съвет на ПП, проведен онлайн вечерта на въпросната дата.

В кратката версия на записа се чува гласът, най-вероятно на Кирил Петков, който обяснява, че има договорка с ЕС за съставяне на правителството между ПП/ДБ и ГЕРБ, като било получено уверение от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че България ще влезе в еврозоната, като заобиколи изискването за 3-процентен дефицит.

Най-скандалното в записа:

Петков:

Днес имах разговор с Урсула като й зададох точно този въпрос: „ако ще има такова правителство, какъв е шансът да ни пуснеш“ и тя вика: „За Шенген ви е много голям шансът, за еврозоната трябва да го измислите как да заобиколите правилата, не ме цитирай, но ще се опитам да ти помогна.

Залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер.

Борисов се изпира през този вариант, няма две мнения, защото изглежда като коалиционно въпреки, че ние ще казваме, че е само Мария Габриел, а тя не е била в България.

Говорено е за службите, ще бъдат сменени, ако сме в ротация.“

Асен Василев:

И само да кажа, че даже имената са синхронизирани с посолствата„.

Само един анализ – това правителство ще продължи  до момента, до който Бойко се страхува от Гешев и от президента

Чува се и Петков да казва още, че ГЕРБ не е реален, а „маркетингов враг“, докато истинският враг е „задкулисието“.”Истината е, че цялата тая схема, която ние направихме, всичките тея години и интелектуалците са 7%. 7 до 10. 

 Ако пуснеш народът, както е структуриран в момента, да се репрезентира, ние трябва да сме 10% с ДБ, с всичко. Направихме леко ала бала през президента, лека полека естественият ни процес, ако сега не направим нещо успешно, ще бъде това.

Това не е всичко, но вероятно е най-циничното, изречено на пресконференцията.

Сега, че Радостин Василев не е цвете за мирисане, не е, никакво съмнение няма. Това е същият човек, който заплашваше своя бивша съпартийка, опитвайки се да я убеди да напусне ИТН. Това е същият човек, който без никакви скрупули прескочи от ИТН в ПП, а сега напуска ПП, с идеята да направи своя партия. Същият, който отцепи депутати от партията на Слави Трифонов, същият, който се намести на поста спортен министър, а после се разбра, че и там е правил схеми, измами и прочее. Василев е един хитрец и наглец, който се опитва да си намести задните части на меко и отнякъде да валят пари и облаги. Но записът не е фалшифициран.

Фалшификация или грозната истина?

Не е, защото самият Кирил Петков побърза още на предния ден да подготви хората за шокиращите думи, които сам знае, че е изрекъл дни по-рано и които Василев щеше да направи достояние на широките маси. Не е, защото Петков не отрече нито дума от записа на Радостин Василев, само се оправдава, че целта е да няма правителство. Което всъщност потвърди и Василев. Но е крайно цинично, че за Петков най-големият проблем е, че може да няма правителство, а не, че признава, че съгласува назначения с чужди посолства, че се опитва да измами и други партии, получавайки подкрепата им, след което да ги пусне по нанадолнището. Крайно цинично е, защото признава, че всичко, което те са правили е „схема”, че са правили „ала-бала” и чрез президента, и чрез фалшификации.

Не е фалшив и защото последва почти светкавична реакция от Европейската комисия, която никога не се занимава с коментари на подобни компромати, записи и прочее. А днес ЕК уж отказа да коментира записа, защото е „с неизвестен произход”, но всъщност с този уж отказ, се изказа.

По принцип не коментираме твърдения и разпространявани записи/”, каза един от говорителите и. Ясно е, че има изисквания за влизане в Шенген”, допълвайки, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е изразила ясно подкрепата си за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство”.

Това, уважаеми, не забравяйте, са тези от Промяната. Същите, които ни обясняваха, че искат да сложат край на корупцията, измамите, лъжите и псевдополитиците.

Всъщност е вярно, че те донесоха промяна, но такава, от която свят ти се завива. Буквално! И е факт, че именно президентът им даде зелена светлина, осигурявайки им летящ старт, вкарвайки ги в най-горните управленчески нива. После знаем какво се случи.

Някои предупреждавахме още от началото какво се задава и че старите ще ни се видят като ангели. Но ореолът над образите на Петков и Василев като спасители, беше съзнателно поддрържан доста време.

Хиляди наивници вярваха, че те са едни честни и алтруистично настроени млади хора, които са оставили успешните си кариери на Запад и са дошли да ни спасяват, защото много ни обичат.

Ябълката беше гнила още в самото начало

А че ябълката е гнила, се разбра много отдавна, Започвайки от лъжите на Петков за гражданството му, преминавайки през лъжите му за финансирането на спасителната операция на алпиниста Боян Петров, разните други схеми и оферти, като опитите да си присвои цяла партия („Екогласност”), бившият им министър Николай Събев – Еконта, който се извини на тези, които е подвел и са го последвали, гласувайки за ПП, бившият вече депутат от ПП Александър Дунчев, който обвини в задкулисие лидерите на Промяната, историите на Петков с Лена Бориславова и т.н., и т.н.

Прави ли ви впечатление, че дори ДБ, в частност Христо Иванов се опитват да стоят настрана от случващото се. Никой от лидерите на коалицията не е излязъл да защити или оправдае ПП или Петков. Те отлично знаят, че този запис не е фалшив, защото отлично познават какви хора са партньорите им по неволя. И вероятно си скубят косите от яд, че се подведоха и им се довериха да се явят заедно на последните предсрочни избори. Защото ДБ и Иванов може да са всякакви, но чак такива дебили в редиците никога не са имали, нито свободно си плямпат пред Сульо и Пульо подобни глупости, като разгласените от Радостин Василев. Но е късно, либе, за китка…

Политическата ни история помни всякакви образи, факт. Но подобни нагли шарлатани, в действителност – крайно некомпетентни, нагли и арогантни, досега не е имало. Такива, които получиха на тепсия страната и управлението, такива, които се чудят само в какви схеми да се забъркат, откъде още да щипнат, на кое посолство да се наведат.

Оправданията на ПП и Петков, че разни сили се опитват да направят всичко възможно да няма редовно правителство, са просто удобно извинение.

Да, със сигурност има такива интереси, да, тези хора и „сили” също не желаят доброто на страната, да, те също работят срещу България, но Петков и сие сами си надробиха тази каша и както ни трябва работещо правителство, два пъти повече то трябва да е такова, сформирано от поне малко отговорни и нормални хора, а не от такива с профил на шарлатани и национални предатели.

Виктория Георгиева

2 коментара

  1. Емигрант каза:

    Долни харвардскии пе.да.ли!

  2. Благодаря каза:

    за статиятя, честна и правдива.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране