18.11.2023 | 15:02
Прелъстен и изоставен от Корнелия Нинова, Васил Терзиев кляка на Бойко Борисов
Кметът на София търси подкрепа за избор на председател на СОС

Няма и седмица, откакто е кмет на София, Васил Терзиев вече е в позицията да клекне пред ГЕРБ и Бойко Борисов, само и само градският парламент да заработи.

В момента той е блокиран заради фалстарта около избора на председател. Както е известно, при тайното гласуване номинираният от „Обединени за София“ Борис Бонев получи 23 гласа, колкото наброява групата му. На Бонев му трябва подкрепа от 31 от общо 61 съветници.

За разрешаване на проблема кметът Терзиев разпрати покани до лидерите на всички партии и коалиции, представени в Общинския съвет. Идеята му бе срещите да се проведат преди следващото заседание на СОС на 20 ноември, на което ще има нов опит да бъде избран председател.

Макар че в ГЕРБ получиха първи по имейл покана за среща още в четвъртък вечерта, когато София гореше от бунтовете около националния стадион, Бойко Борисов не изпрати свои представители при Терзиев тази сутрин, за да коментират „общи приоритети за съвместна работа в полза на столичани, както и ефективно започване на работата на Общинския съвет“.

На срещата обаче се отзоваха от „БСП за България“. Корнелия Нинова прати дясната си ръка Георги Свиленски, за да обяви, че в понеделник на сесията на Столичния общински съвет техните съветници няма да подкрепят Бонев за председател.

Прелъстен и изоставен от другарката Нинова, Васил Терзиев е признал, че ще инициира отново разговори с ГЕРБ. Въпреки първоначалния отказ кметът вече пише нов имейл до Бойко Борисов, за да се намери структурно решение на въпроса кой да оглави СОС.

Решението на заплетения казус преминава през това Борис Бонев да отпадне като кандидатура за председател, въпреки че постът му е бил обещан от ППДБ в предизборната кампания. През седмицата Бойко Борисов категорично се зарече, че ГЕРБ няма НИКОГА да подкрепи Бонев за шеф на СОС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране