01.06.2023 | 21:08
През таен тунел зад камина в Драгалевци Пепи Еврото избягал като Ел Чапо!
В ресторанта има и стая с изолация против подслушване

Бизнесмен с прякор Еврото е избягал от полицията по време на мащабна специализирана акция в София, проведена по разпореждане на Софийската градска прокуратура. Той е използвал подземен тунел, за да се измъкне от ресторант „Келари“ в Драгалевци. Друг бизнесмен с прякор Ами също е успял да се укрие от органите на МВР.

Според информация на Нова телевизия се проверява връзка с убития преди дни в ЮАР бизнесмен Красимир Каменов – Къро. По-късно пък от МВР обявиха Петьо Петров, бивш шеф на столичното следствие, за издирване.

Изолация

Ресторант „Келари“ на бул. „Черни връх“ официално е собственост на гърци. Заведението обаче е споменавано в разговорите на Къро, разпространени неотдавна от прокуратурата. Твърди се, че в него често отсяда въпросният Ами. Прякорът съвпада с този на бизнесмена Размиг Керопе Чакърян – бивш бодигард на Къро. Според медийни публикации Ами живее с бившата жена на Къро Светлана Каменова, пише „Телеграф“.

Едната им къща дели  ограда с ресторанта. Другият им адрес е на бул. „А. Пушкин“ в Бояна. Във въпросния ресторант имало таен тунел, който водел към имота на Ами. Зад камината пък се намирала стая с изолация против подслушване, където бизнесмени и политици си правели срещи, за да не им се записват разговорите.

Скандал

Що се отнася до другия човек с прякор Еврото, справка в интернет сочи бившия следовател Петьо Петров, чието име пък се свързва със скандала „Осемте джуджета“. Прийомът с тайните тунели пък е запазена марка на наркобароните от Латинска Америка. Мексиканският наркотрафикант Хоакин Гусман – Ел Чапо избяга през тунел от затвора в Мексико през 2015 г., преди да бъде заловен повторно и да бъде екстрадиран в САЩ.

Преди няколко дни пък медиите получиха от анонимен мейл снимки на ресторанта „Осемте джуджета“, на които се вижда как шефът на националното следствие Борислав Сарафов се среща с Петьо Петров. Самият Сарафов заяви, че снимките са от стара среща и провидя заговор срещу себе си от страна на главния прокурор Иван Гешев и негова “частна шпионска структура”, която събира компромати срещу лица с цел натиск. „Има ясни данни за конфликт между покойния Красимир Каменов – Къро и въпросния господин с прякор Ами, но трябва да се изяснят редица обстоятелства, преди да се правят изводи“, коментира пък вътрешният министър Иван Демерджиев. „Името на Петър Петров – Еврото също е било в списъка с имена, споменавани при проверките“, потвърди той, но посъветва да се търси прокуратурата за повече въпроси.

МВР изпраща свой служител за ЮАР във връзка с убийството на Къро, както и за това от 2018 г. на семейството Анджело и Неси Димови.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране