05.12.2022 | 18:36
Президентът атакува мощно ПП: Сгреших с тях, ще надживеем и тази шарлатания
Румен Радев отрича да се среща редовно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Румен Радев, който бранеше месеци наред Кирил Петков и Асен Василев, изведнъж нападна остро „Продължаваме Промяната“ като обяви за своя грешка, че е допуснал да откраднат надеждите и дори заговори за шарлатания. Той направи това пред журналисти в Тирана, където ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона.

„Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената на своята доверчивост. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания“,  заяви  Радев в Албания. По думите му като общество трябва да кажем не на апатията, с по-висока избирателна активност и легитимни институции.

Повод за реакцията на Радев са думи на съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василе, който обвини преди дни, пред Нова телевизия, президент в действия, които са саботирали кандидатурата на България за влизане в Шенген. Василев не се съгласи с думите на Радев, че изказването на нидерландския премиер е било цинично.

Бившият финансов министър изтъкна и често припокриващите се позиции на президента и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през последните месеци: „Виждаме, че в момента има много тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ. Има много срещи между президента и г-н Борисов, които са се случили през последните няколко месеца и има много ясно стиковане и координиране на действията. Както от гледна точка на възстановяване на кадри, така и от гледна точка на възстановяване на порочни практики.“

Именно Румен Радев беше човекът, който направи Кирил Петков служебен министър на икономиката, а Асен Василев – финансов министър. Президентът беше и човекът, който публично и пламенно защитаваше Петков по казуса с канадското гражданство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране