29.04.2021 | 12:43
Президентът връчва третия мандат на БСП на 5 май
Колективният орган на червените ще реши дали ще вземат мандата

Президентът Румен Радев ще връчи на 05 май 2021 г., от 11.00 часа третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП, съобщиха от пресцентъра на „Дондуков“ 1. Левицата е третата по големина парламентарна група в Народното събрание и трябва да излъчи кандидат за министър-председател, на който Радев да даде мандата.

В левицата от поне две седмици трескаво се търси кандидат за министър-председател, а след като вчера и „Има такъв народ“ на Слави Трифонов върна проучвателния мандат, търсенето е станало още по-силно.

БСП обаче не среща особена подкрепа сред останалите политически сили в парламента. ДПС открито вече обяви, че няма да застане зад нея, „Има такъв народ“ изобщо не иска да има нищо общо с партия на статуквото, в самата БСП пък твърдят, че не искат да има нищо общо с ГЕРБ и че искат да „разбият докрай модела „Борисов“. „Демократична България“ също не изгарят от желание да подкрепят социалисти. Единствено „Изправи се! Мутри вън“ към момента е по-благосклонна към БСП, съдейки по изявите на представители на партията.

Ако и третата политическа сила не успее да събере подкрепа за правителство, ще стигне до назначаване на служебен кабинет и насрочване на предсрочни парламентарни избори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране