20.06.2015 | 18:35
Президентският кръг в нокаут от Близнашки, пита го защо става съветник на ДПС
Екатерина Захариева не разбира поведението на бившия премиер

В нокаут изпаднаха в Президентството от критиките на проф. Георги Близнашки срещу правосъдния министър и съдебната реформа, и най-вече от поканата да бъде съветник в конституционната комисия от квотата на ДПС.

След протестърското стъписване през последните дни и кръгът около Плевнелиев не се сдържа да излее мъката си, че назначеният от президента служебен премиер е предал ментора си.

Воля на президентския гняв даде началничката на кабинета му във Фейсбук. Там бившата служебна вицепремиерка Екатерина Захариева не се стърпя и написа:

„С учудване научих новината, че проф. Близнашки се е съгласил да бъде съветникът на ДПС във Временната парламентарна комисия за промяна на Конституцията. Не намирам причината защо човек, който беше противник на решенията и управлението на партиите в 42-рото НС, сега е яростен противник на промените в съдебната власт и се противопоставя на толкова нужната ни реформа в съдебната система“, пише президентската приближена, защитавайки лицето на реформата Христо Иванов.

Захариева обаче критикува Близнашки, че професор по конституционно право не виждал крещящата нужда от реформа в сектора. „За мен не са ясни аргументите за решението му и със съжаление установявам разочарованието, което той поднесе на толкова хора“, пише Захариева, която не разбирала решенията и изказванията му от две седмици насам.

„Чета коментарите и мненията на хората по темата вече два дни и смятам, че проф. Близнашки дължи обяснение именно на тях“, продължава президентската началничка на кабинета му, очевидно предвид протестърската печал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране