12.06.2021 | 15:41
Президентският секретар Пламен Узунов прибира дебел плик от компрометиран митнически шеф (видео)
От президентството отвърнали, че не коментират "манипулации

Пламен Узунов – съветник на президента Румен Радев, прибира плик с неизвестно съдържание, донесен от бившия митничарски шеф с лоша слава Петко Петков.

Това се вижда от видеозаписи на охранителни камери, заснели срещата между двамата в столично заведение. Клиповете са публикувани от „Афера“ и разпространени от други медии.

Срещата на Узунов и Петков се е провела на 19 май – 8 дни след сформирането на служебното правителство, твърди „Афера“. На 14 май пък тогавашният шеф на агенция „Митници“ Георги Костов е сменен с Павел Тонев. Новият шеф има 20-годишен опит в митниците, в това число и като директор – на регионално и на национално ниво. Той е начело на агенция „Митници“ при кабинета „Орешарски“. На 19 май пък за заместник-шефовете на службата са назначени Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. Докато медиите съобщават за рокадата, се е състояла и срещата между съветника на президента и бившия шеф на Районната митническа дирекция в София.

По време на разговора Узунов взима телефоните на двамата и ги премества на отделен шкаф. За какво точно си говорят – няма как да знаем. Но ясно се вижда как в края на срещата съветникът на президента взима плик, с който по-рано Петков е влязъл под ръка в заведението, и се насочва към изхода.

Пред 24 часа бившият митничар съобщил, че в плика е имало „личен подарък“ за Узунов, с когото били „приятели отдавна“. Петков припомнил също, че от 10 години се занимава със съвсем различна работа.

От президентството отвърнали, че не коментират „манипулации“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране