15.10.2020 | 0:52
При ГЕРБ опростачването достигна катастрофални размери
Цвета Караянчева вече е ОПКП - Обаятелна Проста Кърджалийска П..., според Валери Симеонов

Имате ли усещането, че целта на управляващата коалиция е да доведе страната ни до пълното й опростачване? Казано по-конкретно: да не остане нищо неопростачено след нас!

Освен щатният заводски комсомолски секретар в миналото Валери Симеонов (справката е на поета Николай Колев-Босия) и други са били комсомолци и секретари в миналия век, но са запазили поне някакво достойнство все пак и днес като ветерани на социалистическото време. За Валери се оказва, че може би е бил комсомолски деец под прикритие. Вижте поведението му, чуйте изказванията му и няма да се разочаровате от подобно твърдение.

По едно време наричаше майките на децата с увреждания „кресливи жени на уж болни деца“ и по границата блъскаше грубо възрастни жени, а сега ги упреква, че нямали да могат да се справят с машините при евентуално машинно гласуване. Чуйте само как нарича протестиращите: „сган“, „тиня“, сега вече и „червени кхмери“, които замерят с яйца, защото нямали в ръцете си калашници, иначе да са разстреляли вече всички непротестиращи… Като заместник на парламентарната шефка, известна повече с инициалите ПКП, както я кръсти Борисов – и той бивша издънка на соца и БКП. Симеонов я обяви за умен политик, обаятелна жена. С други думи, Цвета Караянчева вече е ОПКП – Обаятелна Проста Кърджалийска П…

Бившият вицепремиер сега е заместник-председател на Народното събрание, в което управляват нагли, тъпи и всеядни маломерни политици. А Валерката и Цветка са си направо лика прилика, те ще ни управляват наистина до пълното опростачване на електората с чувалите бюлетини по време на избори. Защото не може като всеки ден цитираме бисерите им, един ден да не започнем да им подражаваме! А и, знае се, че с каквито се събереш, такъв ставаш.

Така е, ще приемем, че столица на Виетнам е Пекин, ще пишем „Брекзид“, ще „одим пеша“, като не харесваме построеното метро лично от премиера от черния джип с къщата в Барселона и златните кюлчета в чекмеджетата и шкафчетата, майсторски аранжирани и нащракани от прекрасни госпожи я с дрон, я с някое поредно вето или „указ“ на простия летец – президент! И бившият непримирим враг на „шайката“ Тома Биков днес стана активен борец срещу „комунизма“, та може и някоя привилегия да му отпуснат началниците от ГЕРБ, като едно време. Някогашният певец и хвалител на социализма Ал. Йорданов сега е хванал за пеша евроблагините и сипе ли сипе и той хули по бившата система, станала внезапно престъпна. Абе, все наши момчета, от едно време.

И комсомолският секретар на завод „Дебелт“ от Долни Чифлик ще дерибейства от всякакви трибуни, ще ни нарича както му хрумне, щом протестираме и му искаме оставката. Къде сме ние, къде е той!?

Явно, много се бях разгневил, докато гледах новините онази сутрин и пишех поредната си просташка лозанка. Но, добре че малко ме ободри екранната поява на Ленчето Поптодорова, която в миналото изглеждаше много по-добре като преводачка на Тодор Живков и Петър Младенов. Та, Хелън – бившата ни посланичка във Вашингтон, нещо не изглеждаше много свежо този път на екрана… Явно, отдавна не е ползвала свободно от летищния Фри шоп ново скъпо кремче. Ех, Ленче, Ленче!

Лозан Такев, Дума

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране