21.07.2024 | 12:23
Приближен на Пеевски: Случва се баща и син да се скарат, но след това се сдобряват
Сериалът "ДПС" продължава със скандали, рев, сополи, екшън и "много любов"

“Случва се във всяко семейство баща и син да се скарат понякога, но след това обикновено се сдобряват, а с този, който ги е скарал, знаете какво се случва.” Така един от най-приближените до санкционирания по глобалния закон “Магнитски” за “значителна корупция“ Делян Пеевски депутат от ПГ на ДПС, Хамид Хамид, коментира ситуацията в движението.

Отговорът на въпроса кога ще се съберат централните органи на ДПС е даден в устава на партията, каза Хамид пред БНР в неделя и добави, че уставът в момента е най-четеният документ.

В сряда Пеевски заяви, че не го интересува кога ще бъде свикан Централният съвет на ДПС, защото той “не решава нищо”, с което даде да се разбере, че ще се бори с всички възможни апаратни хватки, за да остане на поста и да държи формалната власт в партията, независимо дали членовете и структурите ѝ го искат.

“Не мога да ви кажа, кога ще е Централният съвет. Тази тема не ме интересува мен. Ние работим, вършим си работа за хората. Който иска да си прави Централни съвети, да си ги прави. Аз съм председател на ДПС. Прочетете Устава, този съвет не решава нищо”, каза Пеевски.

Разбунтувалите се срещу него местни структури, активисти и депутати от ДПС готвят заседание на централния съвет, който да решава въпроса с оставката на Пеевски, но не е ясно кога може да стане това.

Хамид Хамид остана до председателя на ДПС Делян Пеевски и е един от политиците, на които почетният председател Ахмед Доган поиска оставката.

Хамид смята, че общинските структури, които са го избрали, са изразили подкрепа за него и не трябва да подава оставка.

Според него с лъжа и опит за дезинформация се работи за разцепление на партията.

Относно призивите “ДПС без Пеевски“, с които младежкото ДПС облепи партийната централа, Хамид посъветва изхода от ситуацията да се търси през устава и законодателството, а не “с талибански изпълнения да се катерят по прозорците“ на централата.

Ръководители на младежката структура на ДПС се събраха вчера в Бурагс, за да засвидетелстват вярност към почетния председател на партията Ахмед Доган. Ден по-рано негови привърженици влязоха в централата на партията в София и разпространиха кадри, на които се вижда недовършен ремонт. Според тях кабинетът на Доган е бил “изтърбушен”.

След срещата младежите отпътуваха за летния сарай на Доган в „Росенец“. За първи път от началото на конфликта с Пеевски почетният председател се появи публично. Той благодари на младежката организация, защото сами са очертали пътя за развитие на партията.

“Това е едно препятствие, което ние ще трябва да преодолеем, едно предизвикателство, с което трябва да се справим. И аз съм много доволен, че виждам готовност от всеки един от вас, осъзнатост. Гордея се с вас, да знаете”, каза Доган.

Сбирката на младежкото ДПС е поредният епизод от сериала, разиграващ се в партията. В момента воюват групировките около Доган и формалния председател на движението Делян Пеевски. Заради конфликта парламентарната група се разцепи, а привържениците на Доган бяха изключени или напуснаха. Затова ДПС, която според изборните резултати е втора политическа сила, не получи мандат за съставяне на правителство.

2 коментара

  1. ххахаха каза:

    Накрая ще стане като в шедьовърът на Репин.

  2. Отнася се каза:

    кръвна връзка баща и син.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране