22.10.2024 | 15:00
Прибрал ли е Илхан Кючюк 1,5 млн. евро рушвет от Македония?
Евродепутатът от ДПС скандално се опита да скрие дискриминацията срещу българите в Северна Македония

Евродепутатът Илхан Кючюк, който сега реве пред колегите си в европарламента срещу „репресии”, далеч не е целият в бяло. Корупцията и схемите са негова първа природа. Сайтът „Лупа“ съобщи, като се позовава на източници от ДПС, че Кючюк е прибрал 1,5 млн. евро подкуп от Северна Македония като докладчик в предишния Европейски парламент.

Срещу тази приятна сума Илхан Кючк трябвало да защити каузата на съседите ни. Той се опитал да скрие истината, че в Северна Македония се извършват системни нарушения на човешките права на българите там, че те се дискриминират, а езикът на омразата се е превърнал в ежедневие.

Кючюк изпирал нелегалните пари през фирмите на водача на листата на „Алианс за права и свободи” в Хасково Мюмюн Мюмюн. Последният има няколко строителни фирми, които работят в София, Хасково и Пловдив. Едно от дружеството му – „Грийн касъл“ строи и продава луксозни имоти в центъра на София и кварталите „Дървеница“ и „Малинова долина“.

В предишния европарламент Илхан Кючюк беше докладчик за Северна Македония и като такъв предизвика огромен скандал, защото се опита по нощите да пробута положителен доклад за съседите ни от Македония. Това предизвика крайно остра реакции от страна на ГЕРБ-СДС. „Това е предателство спрямо българските национални интереси и основни европейски ценности, каквито са правата на всеки човек и на българските хора в Северна Македония”, скочи тогава Александър Йорданов.

Гневът му беше породен от факта, че в доклада на Кючюк нямаше и дума за дискриминацията на българите в Македония и езика на омразата. За капак, освен срамния рушвет, Кючюк беше награден и със званието доктор хонорис кауза от Американския университет в Скопие.

Още по-ядосан беше Красимир Каракачанов от ВМРО, който също избухна срещу Кючюк: „Нищо нередно ли не виждате в действията на Вашия евродепутат, който иска да остави македонските българи на произвола на скопските политици? Нищо скандално ли не виждате в опитите на един български политик да премахне единствените текстове, които защитават, макар и отчасти, българския национален интерес в Македония?

Не Ви ли е поне интересна тази връзка между почетната титла на г-н Кючюк и радикалните му антибългарски действия след това? Не си ли задавате въпроса не стои ли и нещо друго зад „Доктор хонорис кауза“?“, публично попита той.

По вътрешна информация от негови колеги в ДПС Илхан Кючюк разполага с имоти за 8 млн. лв. към момента. „Доста бързо се сдоби с тях, при положение, че дойде в София гол като пушка“, лаконично коментират депесари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране