13.01.2022 | 10:13
„Продължаваме промяната“ скочиха на „Възраждане“: Хулигани!
Останалите парламентарни формации засега демонстрират странно безразличие

Партия „Продължаваме промяната“ (ПП) определя събитията от вчера, свързани с протеста срещу зелените сертификати и опитите за нахлуване в парламента, като безразсъдна хулиганска проява.

Вчера 77 души са загубили битката с ковид. Организирането на хората да не използват предпазни средства е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява. Депутатите от „Възраждане“ са ваксинирани и може да използват депутатската си карта да ги приемат в болница. Искам да поздравя полицаите, които не използваха помощни средства. И все пак 8 полицаи пострадаха, каза Николай Ангов, депутат от ПП.

Две години всеки ден се събуждаме с данни за заболеваемостта. Много хора се притесняват за работата си. Една шепа виждат възможност за политически дивидент. Не е време за фалшиви новини и провокации. Не е време за пропаганда. Нека оставим егото си. Нека оставим процентите подкрепа. Нека опитаме да намалим броя загинали българи. Отхлабване на мерки ще обсъждаме след края на текущата вълна. По данни, тя дава по-малко жертви. Нека спасим човешки животи, а не да ги обричаме, допълни депутатът.

Събитията от вчера трябва да се гледат като обект на парламентарна етика, заяви заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Дойдоха представители от „Възраждане“, които казаха, че протеста е излъчил хора, които искат да се срещнат с представители на НС. Аз се обадих на председателя на НС, той каза, че ще се срещне с тях като излезе под карантина. Малко се преувеличава. Беше един протест в него имаше няколко групи, някои с опит да нахлуят в парламента, отвътре „Възраждане“ се опитаха да помогнат. Служителите на реда си свършиха работата. В крайна сметка беше мирен протест. За мен това не е нормално поведение. От трибуната на парламента председателя на „Възраждане“ призова хората да нахлуят в НС. Това не и нормално. Ако така продължим и се правим, че нищо не се случва, скоро ще има хора, които няма да има къде да бъдат настанени в болница. На протеста – хората бяха в пъти по-малко от заразените вчера, допълни още Вигенин в коментар извън пленарна зала.

Народни представители коментираха в кулоарите вчерашния протест и блокадата вътре в Народното събрание.

Не знам от къде идва информацията. С председателя на НС съм се виждал в петък. Нямам положителен тест за ковид. Здрав съм , не съм контактувал с председателя на НС. Събитията от вчера – нашата позиция е ясна – в този момент всеки групи трябва да се обединят и всички хора да се справим с пандемията. Премиерът ще се срещне с експерти от протестна, но ние имаме ясна стратегия как да се справим с пандемията. Ще продължаваме да говорим с всички партии, каза Андрей Гюров, председател на парламентарната група на ПП.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Примиера счда си оправи болниците с тези ковит патеки за пълнене на болничните бюджети им умират хора в ковид отделенията лекувани по протокол.

  2. Пламен каза:

    То и полицаите беха без моски и те ли са хулигани или те не могат да заразяват с политическия вирус.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране