27.03.2023 | 12:14
Прокуратурата: Къро е поръчал убийството на Любо Полицая
Красимир Каменов е обявен за издирване

Красимир Каменов – Къро е обвинен като подбудител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов. Това съобщи Софийската градска прокуратура, посочвайки го само с инициали – К.К. Става дума точно за Къро. Той е обявен за издирване, тъй като не е в страната. По неофициални данни е в ЮАР.

Според съобщението на прокуратурата Каменов е подбудил извършителя К. И. и помагачът му Б. Т. да убият Иванов. Иванов беше прострелян смъртоносно на 25 март 2022 г. в София. Миналия април като обвиняем за убийството му беше привлечен К.И. Тогава прокуратурата съобщи, че извършителят на убийството предварително е подсигурил оръжието и е тренирал стрелба с огнестрелно оръжие със същия калибър, проучил е района на местоживеене на убития и ежедневните му навици и е съставил план за начина на извършване на убийството, подсигурил си е и лек автомобил за отдалечаване от мястото на убийството.

Задочното обвинение на Къро идва 10 дни след зрелищната пресконференция на главния прокурор Иван Гешев, по време на която Каменов беше посочен сред заговорници срещу главния прокурор. Прокуратурата разпространи записи, намерени на флашки в дома на обвиняем, за които обяви, че един от разговарящи е точно Къро.

Гешев обясни, че показва на медиите „как мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и такива, издирвани от Интерпол, както и да ги наречем най-общо – известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу институциите и срещу държавата в противоречие с интереса на хората“. За този заговор обаче Къро все още няма обвинение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране