25.06.2015 | 12:24
Прокуратурата ще съди Цветан Василев задочно
До края на юли ще бъде назначена счетоводната експертиза по делото “КТБ“

Ако процедурата по екстрадицията на Цветан Василев в Сърбия продължава да се бави, българската прокуратурата ще внесе в съда делото източването на 206 милиона лева от КТБ и ще съди Василев задочно. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в четвъртък преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

В момента мажоритарния собственик на фалиралата банка се укрива в Сърбия, където също има бизнес. Сръбският съд засега не дава надежди, че ще разреши екстрадицията на Цветан Василев. Той се сочи от прокуратурата като ръководител на престъпната група, източила 206 милиона лева от КТБ.

По думите на Сотир Цацаров до края на месеца ще бъде назначена счетоводна експертиза по делото. Тя ще бъде извършена с участието на международни експерти.

Цацаров поясни, че тази експертиза ще има същия предмет, какъвто имаха и първите одитни доклади. Прокуратурата се е забавила с назначаването на експертизата, защото е нямала пари да плати на експертите, но средствата вече са осигурени.

За международната компания “АликсПартнърс Сървисис ЮКей” (AlixPartners Services UK LLP), която ще разследва фалита на КТБ, главният прокурор предположи, че е възможно лица от тази компания да бъдат привлечени в качеството на експерти по делото.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране