23.06.2015 | 11:42
Прокуратурата установи драстичен брой изборни туристи
На един адрес във видинското село Киреево са регистрирани 45 души, а на друг адрес в същото село - 21 души
Прокуратурата констатира множество допуснати нарушения при извършване на регистрации по настоящ адрес в областите Видин, Монтана, Бургас, Шумен и Кюстендил, съобщи Дарик радио.
По закон броят на лицата, които могат да се регистрират по настоящ адрес в едно жилище със съгласието на собственика, не може да надвишава повече от три пъти броя на лицата, които обичайно обитават съответното жилище.
Проверката на Окръжна прокуратура Видин е установила фрапиращи нарушения на Закона за гражданската регистрация, уточниха от прокуратурата. На един адрес в с. Киреево са регистрирани 45 души, а на друг адрес в същото село – 21 души. По предложение на Районна прокуратура – Видин кметът на община Макреш е издал 66 заповеди за заличаване на незаконни адресни регистрации в с. Киреево. На кметския наместник са съставени два акта за установяване на административно нарушение по Закона за гражданската регистрация.
В с. Бело Поле е установено, че са извършени регистрации по настоящ адрес на 33 души, без знанието собствениците на имотите. Има установени и случаи за общо 18 души, за които собствениците на имотите са подписали декларации, но не познават лицата и регистрираните не живеят на адресите. Установен е случай на извършени адресни регистрации на пет лица в жилище, което към момента е разрушено и абсолютно необитаемо. Установени са случаи, при които на един адрес в гр. Грамада са регистрирани 10 души в къща, от която са останали само основите, а жилищна постройка липсва. На друг адрес – в полуразрушена къща, от която са останали само покрив и стълби, са регистрирани 8 души.
Районна прокуратура – гр. Кула е направила предложение до кмета на Община – гр. Грамада за заличаване на незаконните адресни регистрации и за закриване на адреси, тъй като в имота няма сграда. По предложение на прокуратурата са издадени заповеди за заличаване на незаконни регистрации на 206 лица.
Проверката на Окръжна прокуратура – Монтана също е установила допуснати нарушения по Закона за гражданската регистрация. В много голям брой от случаите лицата, регистрирани по настоящ адрес, не живеят на тези адреси.  На адрес в гр. Вършец е извършена регистрация по настоящ адрес на 10 души в жилище, което няма прозорци и се руши. На адрес в с. Черкарски, в негоден за живеене имот, са регистрирани 8 души. Изготвени са предложения прокуратурата за заличаване на 37 незаконни регистрации.
Проверката на Окръжна прокуратура – Бургас е установила нарушения в Община Средец. Извършени са регистрирани по настоящ адрес на 166 души, без да са приложени необходимите документи. В с. Дюлево има извършени регистрации на 47 души, а при проверката е установено, че в действителност на адресите живеят само 4 души.
В района на Окръжна прокуратура – Шумен също са установени нарушения, като на адрес в с. Средня са регистрирани 5 души, без знанието на обитателите на жилището, установени са и извършени регистрации в необитаеми жилища. Установено е при проверките, че регистрираните лица в действителност не живеят на адресите, поради което е прокуратурата е отправила предложение до кмета да бъдат заличени незаконните адресни регистрации по настоящ адрес.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране