02.10.2023 | 22:08
Прокурорското синче Васил Михайлов получи 20 месеца затвор условно
Перничанинът направил пълни самопризнания за престъпленията, в които е обвинен

Васил Михайлов от Перник получава 20 месеца лишаване от свобода, съобщи прокурорът Георги Иванов от СРП. „През изминалата седмица беше насрочено съдебни заседание в Районен съд – Сливница. При проведеното заседание Васил Михайлов от Перник призна вината си за извършени две престъпления на територията на Перник и му бе възложено наказание лишаване от свобода в размер на 20 месеца с 4 години изпитателен срок“, добави Иванов.

Той подчерта, че самопризнанията по двете престъпления са за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство на мъж в близост до детска площадка. По думите му съдебният състав е преценил, че самопризнанието се подкрепя от събраните доказателства и се възлага наказание лишаване от свобода в размер на 20 месеца с 4 години изпитателен срок.

Съдебният акт в окончателен и е влязъл в сила. Иванов подчерта, че заканите за убийство са били през май 2022 г., след което припомни, че срещу Михайлов продължава наказателно производство за извършени от него осем престъпления и по него предстои заседание в Софийския районен съд през ноември тази година.

„По отношение на Михайлов също така продължава разследване за отправени от него закани за убийство спрямо лице от женски пол на територията на Перник“, каза прокурор Георги Иванов, след което уточни, че Михайлов отговаря за общо 10 престъпления.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране