07.05.2015 | 17:43
Протестърите изгониха карикатуриста Комарницки от Фейсбук. Кой на кого попречи?
Приятелските намигвания приключиха с коментара „Поредният протестър осребрява дейността си“

Известният карикатурист Христо Комарницки изтри днес профила си във Фейсбук след конфликт с активисти на Протестна мрежа. Там той всекидневно коментираше най-актуалните събития и публикуваше свежи рисунки.

Скандалът избухна покрай назначението на видната протестърка Бетина Жотева за член на СЕМ от президентската квота. Христо Комарницки написа, че „поредният протестър осребрява дейността си“.

Буквално в секундата активисти на Протестна мрежа прехвърлиха мнението му по стените си и започнаха да го коментират жлъчно. Най-ехидни сред тях бяха Антоанета Цонева, иначе официално представяща се от Институт за развитие на публичната среда, и Иван Бедров, който освен остро перо на протестърите, е коментатор в „Дойче веле“ и няколко български сайта. Цонева написа язвително: „Защо така, г-н Комарницки“. Бедров се включи по-ударно: „Айде, дайте списък кой може и кой не да става държавен служител“. Веднага след неговите думи Комарницки изтри профила си.

Карикатуристът и в миналото си е позволявал забележки по адрес на протестърите, но поне досега те са били в рамките на приятелските намигвания. Самите протестъри също ги приемаха приятелски и го смятаха за част от тяхната идеологическа среда, обединена около американското посолство в София. Днешният конфликт бе първият, в който те реагират така остро.

С името „Христо Комарницки“ има и втори профил в мрежата, който обаче не се използва от 15 януари. Карикатуристът е носител на редица международни награди от салони на карикатурата, като най-голямата е от края на 2010 г. – Международна награда на медиите от Югоизточна Европа „За човешки права“.

4 коментара

  1. https://www.facebook.com/Christo.Komarnitski.humor?fref=ts каза:

    https://www.facebook.com/Christo.Komarnitski.humor?fref=ts

  2. Къчо Карамасуров каза:

    -Христо, Моля те ВЪРНИ СЕ,НЕ ЛИШАВАЙ УВАЖАВАЩОТО ТЕ МНОЗИНСТВО, заради тези…доказали се „плазмодии“! ДА ИМ СЕРА В УСТАТА-ЗАСЛУЖАВАТ СИ ГО-О-О-О-О !!!

  3. Къчо Карамасуров каза:

    -ЖАЛКО, Комарницки НЕ Е ЗАВИСИМ И НЕ СЕ НАВЕЖДА , ПРЕДПОЧИТАМ ГО , А ОНЕЗИ…АЛЧНИ ПЕДАЛИ – ДА МУ ГО ДУХАТ!!!
    …-ВЯРВАМ, ЧЕ ЩЕ ГО Е ГНУС, НО ТОВА СА СИ ГО ЗАСЛУЖИЛИ И ЩЕ ТЪРСЯТ…Чий да…!!!

  4. danikk каза:

    Разбира се, че осребриха „протестите“ си и ще продължават! Нали това им беше целта!Уважаеми г-н Комарницки, не спирайте, не се оставяйте на продажниците!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране