28.07.2020 | 19:30
Протестиращи хвърлят „пачки“ от 500 евро по вилата на Борисов в „Бояна“
Настояват прокуратурата да започне разследване на чекмеджето на българския премиер

Бутафорни пачки от по 500 евро полетяха към вилата в кв. „Бояна“, в която живее премиерът Бойко Борисов.

Десетки млади членове и симпатизанти на „Да, България“ и ДСБ се събраха от 18,30 часа пред правителствената вила, с искане да бъдат разследвани аудио и видео компроматите, за които се твърди, че са направени именно във вилата.

Около вилата има няколко патрулки, а на място са лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, както и от „БОЕЦ“.

Съществената част на протеста започна в 19,00 часа, когато от уредба прозвучаха компроматните записи с гласа на премиера от последните месеци. Тогава бяха хвърлени пачки към оградата на вилата.

Това е поредната акция на младежите от политическата партия. Припомняме, че именно тяхна бе идеята за “Масовото пиене на кафе пред хотел Берлин”, а вчера имаше хвърляне на картички по случай рождения ден на депутата от ДПС Делян Пеевски пред сградата на БНБ.

“Масово писане на оставки” имаше пред централата на ГЕРБ по инициатива на гражданско сдружение “БОЕЦ” вчера.

Иначе – редовният протест в района на така наречения “Триъгълник на властта” е обявен за 17 ч. Това е двайстият пореден протест, в който гражданите застават под прозорците на властта. На място има засилено полицейско присъствие. Все още хората се събират в района на фонтана пред Президентството.

Очаква се днес да има и пореден протест пред сградата на Българската национална телевизия. Исканията са за оставката на генералния директор Емил Кошлуков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране