21.02.2015 | 22:23
Пуснаха на свобода изверга Пламен, изнасилил и убил зверски три деца
Той беше с доживотна присъда, но е помилван с президентски указ

Тройният убиец на деца Пламен Йоргов е пуснат на свобода, научи Блиц. Той е помилван с президентски указ, независимо, че има доживотна присъда. Мотивите са, че вече е излежал достатъчна част от наказанието си – над 25 години.Пламен Йоргов се прочу покрай няколко документални филма от затвора. Те показаха и хобито му – изработване на къщички и кораби от кибритени клечки.

Бруталното убийство е извършено през далечната 1989 г. В горещия летен следобед на 17 юли същата година, в покрайнините на Гулянци играят братовчедите Диана (12 г), Елена (Юг.) и Ангел (8 г.): Без да забележат, към тях се приближава мъж, паркирал камиона си наблизо. Той познавал децата, след като ги набелязал предварително и ги снимал.

Чичкото предлага на хлапетата да ги повози в големия си камион и те с охота се качват. Пламен ги кара до акациевата гора в землището на Гулянци. Секунди след като децата скачат от кабината, ловко ги овързва със сезал едно за друго. Събаря 12-годишната Диана по гръб и я изнасилва пред очите на братовчедите й.

Когато момичето заплаква, го удушава с голи ръце. После прави същото с Елена и Ангел. Понечва да си тръгне, но му се привижда, че едно от детските телца помръдва. За по-сигурно се връща и прерязва гърлата на трите с джобно ножче. Следите от кръв по ръцете си измива с вода от тубата в камиона и отива на работа.

Същата вечер се връща в акациевата гора, оборудван с права лопата. Изкопава три плитки гроба и полага труповете там. Лопатата хвърля в близката слънчогледова нива. За да не го разкрият, решава да избяга в чужбина. Планира да среже платнището и да се скрие в камион за международен превоз.

Пламен Йоргов е заловен при опит за незаконно преминаване на границата. При задържането му прави пълни самопризнания.

Преди осем години затворникът успява да осъди България в Страсбург и получава обезщетение от 3000 евро. Тройният убиец завежда дело „за строгата изолация по време на мораториума“ и затова, че престоят в затвора му е създал здравословни проблеми, касаещи зъбите.

Евросъдът преценява, че Йоргов е подлаган на “жестоко нечовешко отношение” и задължава да му бъде преведено обезщетението в размер на почти 6000 лева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране