28.03.2023 | 11:30
Путин е поискал убежище в Китай?
Руският президент започва да осъзнава, че примката се затяга все повече

Както стана известно, една от основните теми на преговорите между обвинения във военни престъпления Владимир Путин и Си Дзинпин беше темата за гаранциите за личната безопасност на руския президент в случай на загуба на власт, евентуалното му убежище в Китай и неекстрадирането на международния трибунал.

Путин започва да осъзнава, че примката, която той сам хвърли на врата с отприщена в Украйна война, се затяга все повече.

Китайският президент Си Дзинпин бе на тридневно посещение в руската столица Москва, при което с руския му колега Владимир Путин подписаха поредица от документи за „стратегическо сътрудничество“ между двете страни. Това беше първо посещение на китайския лидер в Русия от 4 години насам. То стана факт на фона на задълбочаващата се международна изолация на Москва заради нейното нахлуване в Украйна. Режимът на Путин е в тотална изолация заради непредизвиканата пълномащабна война срещу Украйна.

САЩ смятат, че до момента Китай не е предоставял на Русия оръжия, които да бъдат използвани в бойните действия в Украйна, заяви наскоро говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър на брифинг, отговаряйки на въпрос относно публикация на вестник „Политико“ за доставки на оръжия, бронежилетки и безпилотни самолети от китайски компании за Русия. Вашингтон призова Пекин да не оказва военна помощ на руския агресор.

Източник: Pravda Gerashchenko

2 коментара

  1. Гош каза:

    Гузен, негонен бяга! Само в Китай и С. Корея ще е на сигурно място, но в С. Корея и купе не би живяло ако не е вързано.

  2. Гогол каза:

    Абе вие в този сайт идиоти ли сте?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране