18.04.2023 | 12:17
Путин е в истерия, а подчинените му също са паникьосани
Паниката се случва след заповедта за арест от Хага

Обкръжението на руския президент Владимир Путин се оказа в сложна ситуация след издаването на заповед за арест на диктатора от Международния наказателен съд в Хага. Сега всеки от тях се опитва да се отскубне от тази ситуация.

„Всички са шокирани след заповедта за арест. Тази заповед за арест направи много силно, много негативно впечатление на обкръжението на Путин. Още преди това, от началото на войната, тези, които са по-умни, разбраха, че трябва да стоят настрана, някак си да изпълзят. Но в Кремъл това не става толкова лесно“, каза Абас Галямов, бивш автор на речите на Путин, политолог и публицист, в интервю за Radio NV.

Според него всеки слуга на шефа на Кремъл е получил ясно послание, че е съучастник в престъпление. „Хората от обкръжението на Путин получиха ясен сигнал – „вие сте съучастници в престъпление, членове на организирана престъпна група, и съответно всички ще бъдете съдени заедно“, каза експертът.

В същото време той посочи, че обкръжението на Путин е много уплашено и тези, които могат, се опитват да „изпълзят настрани“, но възможностите са много ограничени, така че те са в „ужасна депресия“. „Всички те се страхуват, разбират, че това може да се счита за измяна. И Путин, който е в истерия в такава ситуация, определено няма да има милост. Сега те са объркани и не знаят какво да правят. Сега те нямат стратегия за оцеляване“, обобщи Галямов.

2 коментара

  1. Кирчо каза:

    Ама и вие ли прихванахте евроатлантическия дебилизъм?

  2. Тъй, тъй, каза:

    сигурно ще е умрял от страх, а и тия около него!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране