12.03.2015 | 17:22
Путин е здрав, може да ви счупи ръката при здрависване
Няколко отменени срещи и отсъствието на публични появи породиха спекулации за здравето на руския президент – не за първи път

Владимир Путин е в добро здраве, увери пред радио „Ехото на Москва“ говорителят на руския президент Дмитрий Песков, опровергавайки появилите се спекулации, че здравословното състояние на руския държавен глава било влошено.

Вчера Кремъл обяви, че визитата на Путин в казахстанската столица Астана е била отложена и това породи – не за първи път – спекулации относно здравето на президента.  Днес пък стана ясно, че Путин няма да участва в среща във Федералната служба за сигурност, на която ежегодно присъства. Песков обаче уточни, че Путин не е планирал участие в тази среща.

Говорителят на Кремъл посочи, че Путин е в толкова добро здраве, че когато се ръкува, „може да ти счупи ръката“.  Песков каза пред Ройтерс, че Путин има непрекъснато срещи и днес, и утре, но не може да каже кога ще бъде следващата публична поява на президента.

За последно Путин се появи пред обществеността на 5 март, когато се срещна с италианския премиер Матео Ренци, припомня АП. Запитан от Ройтерс дали Путин е здрав, Песков отговори кратко: „Да.“

Същевременно държавния тв канал „Россия-1“ излъчи фрагменти от филма „Крим. Пътят към родината“, в който Путин обяснява защо Русия е действала с твърда ръка в Крим през март м.г.  За да предотвратим развитие на събитията като тези в Донбас сега, бяхме принудени да предприемем необходимите действия за осигуряване на свободното волеизявление на жителите на Крим. Крайната цел беше да дадем възможност на хората да изразят своето мнение за това как искат да живеят нататък, казва Путин.

В предишни свои изявления той е подчертавал, че референдумът в Крим съответства на международното право и Устава на ООН.  Украйна обаче смята полуострова за своя територия, която временно е окупирана. САЩ, ЕС и техни партньори също не признават анексирането на Крим и наложиха санкции срещу физически и юридически лица в Русия, припомня РИА „Новости“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране