05.09.2022 | 10:21
Путин иска преговори със Зеленски
Президентът иска да седне на масата на преговори, но само при зачитане на „условията на Русия“

Руският президент Владимир Путин е готов да преговаря с украинския президент Володимир Зеленски. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Близо 200 дни след началото на непредизвиканата пълномащабна война, започната от Русия, Путин иска да седне на масата на преговори, но само при зачитане на „условията на Русия“, каза Песков. Русия търпи огромни загуби във военна техника и човешка сила.

Зеленски ясно подчерта, че няма да преговаря с руските военнопрестъпници, докато не се изтеглят от всички окупирани украински територии, включително украинския полуостров Крим. Киев обяви, че смята преговорите с руските фашисти за „смъртна присъда“.

По-рано началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов заяви, че във войната с Русия вече е започнал повратен момент. Примери за това, според него, са последните събития в окупирания Крим, по-специално редовните експлозии и атаки по руски военни цели. По данни на Киев Русия е загубила 49 500 войници от началото на инвазията. Москва продължава да крие загубите си във войната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране