29.07.2022 | 21:29
Путин на всяка цена иска да избегне това
Путин се опасява от общественото мнение на руснаците за войната в Украйна

Президентът на Руската федерация Владимир Путин мисли за това как да избегне значително обществено поражение. Ако въоръжените сили на Украйна успеят да освободят южната част на държавата, това ще бъде сериозно поражение за руските власти.

Това каза известният руски юрист Марк Захарович Фейгин, бивш депутат от Държавната дума, в интервю за „Гордон“. По думите му руският президент иска да постигне прекратяване на огъня в Украйна чрез споразумение.

Путин, разбира се, сега специално мисли за това как да избегне военно поражение. Значително, публично“, каза Фейгин. Според юриста Путин иска да постигне подписване на протокол за прекратяване на огъня в южната част на Украйна.

„Разбира се, той би искал сега чрез тези зърнени споразумения да постигне сключването на допълнителен протокол. Ето защо те удариха Одеса, пристанището. За да кажат: „Виждате ли? Сделката не работи. Така че е необходимо да се сключи протокол за примирие на юг“, смята бившият депутат.

Руските войски, без да обявяват война, извършиха пълномащабно нахлуване в Украйна рано сутринта на 24 февруари. Руснаците обстрелват военни и цивилни обекти и поеха контрола над части от южната и източната част на Украйна. Русия търпи значителни загуби в човешка сила и военна техника. По данни на Киев до момента 40 000 руски войници са убити на украинска земя – тази цифра не е потвърдена от западни източници, а Москва крие броя на убитите си войници.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране