12.05.2022 | 22:27
Путин: Западът е готов да пожертва останалия свят
И за ЕС може да възникнат трудно обратими последици, каза президентът на Русия

Вината за глобалните последици от санкциите срещу Русия, включително за възможния глад в редица страни, лежи на съвестта на западните държави. Заради своето господство те са готови да жертват останалия свят.

Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на съвещание по икономическите въпроси.

Той подчерта, че редица държави вече се сблъскват с риска от глад, а при продължителни санкции срещу Русия и за ЕС може да възникнат трудно обратими последици.

„Вината за това е изцяло на елита на западните държави”, констатира Путин. И увери, че Русия се справя уверено с външните предизвикателства.

Западните санкции срещу Русия нанасят удар по икономиките на тези държави, които ги въвеждат, а освен това причиняват и глобална криза.

„Тези санкции до голяма степен провокират глобалната криза. Техните автори, водени от късогледи политически амбиции и русофобия, до голяма степен засягат собствените им национални интереси, нанасят удар по собствените им икономики, по благополучието на техните граждани”, каза Путин.

„Очевидно е, че по силата на обективните икономически закони продължаването на манията за санкции, ако мога така да се изразя, неизбежно ще доведе до най-тежките и трудно обратими последици за Европейския съюз, за неговите граждани и за най-бедните държави”, обяви руският президент.

1 коментар

  1. xaxaxaxaxa каза:

    Загрижил се Путлер и българските неграмотни подкупни мисирки за ЕвропЪтЪ и благоденствието й. Я марш бе леш.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране