28.01.2023 | 21:11
Путин заповяда мащабна офанзива в Украйна
Руската федерация търпи огромни загуби в Украйна в човешка сила и военна техника

Руският президент Владимир Путин е заповядал провеждането на мащабна офанзива в Украйна за „годишнината“ от началото на пълномащабната инвазия – 24 февруари.

Това разкри Антон Геращенко, съветник към Министерство на вътрешните работи на Украйна. „Разпространява се информация, че Путин е наредил мащабна офанзива за „годишнината“ от войната. Но Русия продължава да напада Украйна, обстрелва ни постоянно. Предстоят тежки дни, но Украйна и съюзниците са силни и ще победят“, написа той в Туитър.

Часове по-рано агенция Bloomberg, позовавайки се на източници във Вашингтон, написа, че Владимир Путин се готви за нова мащабна офанзива. Кремъл има за цел да демонстрира, че неговите сили могат да си върнат инициативата след месеци на загуба на позиции, оказвайки натиск върху Киев да се съгласи на някакъв вид примирие (което ще означава признаване на окупираните земи за руски – нещо, което Киев изключва като опция).

Русия търпи огромни загуби в Украйна в човешка сила и военна техника. Путин ще се опита да представи на руснаците някакъв вид победа, пък било то и завземане на град като Бахмут, който от военна гледна точна не носи голяма стратегическа стойност. Преди дни САЩ и Германия обявиха, че ще изпратят свои танкове в Украйна. Русия иска да започне офанзива преди пристигането им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране