24.11.2022 | 16:51
Радев брани Демерджиев от ГЕРБ: Направете кабинет и си искайте оставки
Президентът припомни на РСМ откъде минава пътят към ЕС

Държавните ръководители в РС Македония и обществото трябва да разберат, че пътят към Европейския съюз минава през признаването и уважаването на македонските българи, на нашето културно и историческо наследство. Това е единственият начин.

Това заяви президентът Румен Радев по повод на въоръженото нападение срещу българския културен клуб „Цар Борис III“ в Охрид, предаде БГНЕС. Президентът коментира всички актуални теми от дневния ред по време на посещението си във Враца, където участва в откриването на нов завод за автомобилни компоненти. Има закони, които трябва да се приемат сега, а не през лятото. Давам достатъчно време – за работа, и за диалог, и за поемане на отговорност за съставяне на редовно правителство, заяви още Румен Радев.

Той съобщи, че следващата седмица ще проведе консултации и с последната парламентарно представена партия – „Български възход“. Промените в Изборният кодекс президентът заяви, че ще коментира когато бъдат приети окончателно от парламента.

Относно оставката на главния секретар на МВР, Радев съобщи, че ще се произнесе още днес. Документите и мотивите на ръководството на МВР за оставката на главния секретар са дошли в президентството, ще ги разгледам и днес ще се произнеса.

Вътрешният министър Иван Демерджиев много ясно се аргументира какво прави, за да запълни дефицити, налагани в години. Нека си направят редовно правителство, назначат вътрешен министър и тогава искат оставка, каза още Румен Радев, след като час по-рано от ГЕРБ настояха за оставката на служебния вицепремиер и силов министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране