22.11.2021 | 10:57
Радев губи само в Кърджали
Преизбраният президент се представя най-добре в Северна България

Вторият тур на изборите за президент премина при слаб интерес на избирателите в цялата страна, като двойката Румен Радев – Илияна Йотова печели във всички избирателни район с изключение на Кърджали, където печели двойката Анастас Герджиков – Невяна Митева (с 64,16% срещу 35,84%).

Приблизително равенство има в избирателен регион Разград, където за Румен Радев гласуваха 50,21%, а за Анастас Герждиков – 49,79% от подалите своя вот.

При слаб интерес, както в цялата страна, премина втория тур в Габрово. Окончателните резултати от избора за президент и вицепрезидент в Габровския избирателен район показват, че двойката Румен Радев – Илияна Йотова води с 64%. Анастас Герджиков и Невяна Митева са предпочели 35% от избирателите, предаде кореспондентът ни Велина Махлебашиева.

В Пловдив обработката на 100% от изборните протоколи показва убедителна победа за президентската двойка Радев – Йотова (68,10% срещу 31,90%). В Пловдивска област Румен Радев печели вота с 68,46%, а за проф. Анастас Герджиков са гласували 31,54%, предаде кореспондентът ни Кремена Данева.

При 100% преброени изборни протоколи от балотажа в Сливенска област победител е двойката Румен Радев и Илияна Йотова. Данните са към 06.00 ч. сутринта. Кореспондентът ни Стоян Радев информира, че за Радев и Йотова са гласували 69,49% от имащите право на глас в областта. За Анастас Герджиков – Невяна Митева-Матеева са гласували 29,52%.

В област Ловеч при 100% обработени протоколи двойката Румен Радев – Илияна Йотова събира подкрепата на 67,68 на сто от гласувалите на вчерашния балотаж. Анастас Герджиков и Невяна Митева са подкрепени от 31,28% от избирателите в областта, предаде Пламен Христов.

68,1 процента от гласовете във втория тур на президентските избори в Благоевградска област са за Румен Радев и Илияна Йотова. 30,8% е резултатът на Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Нямаше проблеми с предаването на изборните книжа, съобщиха от Районната избирателна комисия, които вече успяха да предадат документите в ЦИК. Информацията е на кореспондента ни Кети Тренчев.

В област Велико Търново на балотажа кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова печели с три пъти по-висок резултат от Анастас Герджиков – Невяна Митева. Кореспондентът ни Здравка Маслянкова информира, че при 34% избирателната активност е преминал вторият тур на президентските избори в област Велико Търново, което е с 3 на сто по-слабо от първия тур.

Двойката Румен Радев и Илияна Йотова печели 71,35% от гласовете в Хасковска област при 100% обработени протоколи. За Анастас Герджиков и Невяна Митева са гласували 27.73%. Избирателната активност е 33.21%, предаде Дора Атанасова.

Със 72, 13 на сто от гласовете Румен Радев и Илияна Йотова печелят балотажа в област Враца. Атанас Герджиков и Невяна Митева получават подкрепа от 26,80 на сто., съобщи Ива Антонова.

Съотношението между Радев – Йотова спрямо Герджиков – Митева в Кюстендилско е 2 към 1. За новия президентски мандат на Румен Радев са гласували 65,97% , а за конкурентите им – 32,24%, предаде Кирил Фалин.

65,86 процента е резултатът, с който Румен Радев и Илияна Йотова печелят в Перник балотажа за президент и вицепрезидент . За тях са гласували с 4 хиляди души повече отколкото на първия тур. За проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева гласа си са дали 32.66 процента от имащите право на вот, съобщи Елена Тамакярска.

В Стара Загора Румен Радев печели убедително при 100 процента обработени протоколи със 71,06% от гласовете. За Анастас Герджиков са гласували 27,74 на сто от отишлите до урните, предаде радио Стара Загора.

При 100 процента обработени протоколи, в област Пазарджик Румен Радев и Илияна Йотова получават 67,26 процента. За Анастас Герджиков и Невяна Митева са гласували 31,61 процента. Вчерашните избори преминаха при рекордно ниска избирателна активност за региона, съобщи радио Пловдив.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране