19.07.2024 | 11:36
Радев каза кога връчва втория мандат
ИТН заявиха готовност за съставяне на експертен кабинет

Стана ясно кога президентът Румен Радев ще връчи втория мандат. От прессекретариата на държавния глава преди минути съобщиха, че това ще се случи в понеделник, 22 юли.

Радев ще връчи мандата за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

От коалицията обаче съобщиха, че ще върнат празна папка.

“След като проведохме срещи с останалите парламентарни групи вчера, стана ясно, че няма подкрепа за нашия подход – първо антикорупционни закони, след което разговори за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат. Поради тази причина в момента, в който президентът ни покани, ние ще отидем да го върнем неизпълнен”, заяви вчера депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов.

Така папката за третия мандат ще се прехвърли към друга парламентарна група, избрана от Румен Радев. Засега не е ясно коя ще бъде тя. Вчера от “Има такъв народ” поискаха третия мандат и заявиха готовност да инициират разговори за експертен кабинет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране