04.06.2021 | 16:53
Радев: Отвън ни казват за престъпленията, а прокуратурата не ги вижда
Санкциите на САЩ са ясна диагноза за режима на Бойко Борисов

Санкциите на САЩ са ясна диагноза за режима, който отгледа корупцията. Но това е само първата крачка. Няма кой отвън да разплете тази схема до край, коментира президентът Румен Радев, който наблюдава демонстрации на участниците в учението „Strike Back 21“ на учебен полигон „Корен“ край Хасково.

„Фактът, че се налагат такива санкции на български граждани и фирми е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция. Няма кой отвън да разплете тази схема докрай. Редно ли е зад Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото. Васил Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща „такса спокойствие“, коментира Радев, цитиран от БГНЕС.

Приветствам решимостта на правителството на САЩ да подкрепи българското общество в стремежа и усилията му за повече прозрачност и справедливост, посочи още Радев.

Да, посочените са част от хората, които корумпират, но изцяло наша отговорност е да стигнем до край и да кажем кои са корумпираните, заяви държавният глава.

Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както трябва, ние нямаше да стигнем дотук. Ако от медиите бяха задавани важни въпроси, например, „Защо предишният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове?“, „Защо играе карти и ходи на лов с мастити олигарси, които печелят огромни обществени поръчки?“. Това не е знак срещу страната, това е знак за страната ни и българското общество, посочи Радев.

Президентът коментира рокадите в МВР и службите, подчертавайки, че Бойко Рашков „изпълнява отговорно своята мисия“. МВР е превзето от режима, който ни доведе да сме най-бедната страна в Европа. Трябва да има категорична промяна, добави Радев.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране