11.09.2023 | 20:33
Радев си назначил цяла 8-хилядна армия от бюрократи и шуробаджанаци в държавния апарат
Те са готови за бой!

За над 7 хиляди високоплатени президентски сановници и чиновници, назначени на високи постове в изпълнителната власт от Румен Радев посредством служебните му кабинети, информира бившият президентски началник кабинет Калоян Методиев. В Сглобката не могат да се разберат за новите назначения и поради кадровия дефицит на един файтон партиите ПП и ДБ Радевите кадри на високи позиции стоят непокътнати по министерства, дирекции, агенции и областни управи.

“Служебните министри и назначения на Радев обикалят медиите и се оплакват, че били сменявани. Архинаглост! Безочие! В първите си седмици служебният кабинет смени ръководствата на НАП, Патентно ведомство, митници, КЗП, 28 областни управители, областните директори на МВР, ДКК, всички държавни дружества, Булгаргаз, ДФЗ, Напоителни системи, ВиК, всички агенции в социалното министерство, горските…. и така до над 7000 уволнени за няколко месеца. Собствена номенклатура, корупция и бухалки. Служебен кабинет по Конституция трябва да организира честни избори, а не да прави ала-бала на избори. Доказано от доклад на ОССЕ правеха точно това! Намесваха се.

Колко трябва да са се самозабравили и да са арогантни тези хора, за да излизат и да лъжат обществото по този начин! Отделен въпрос е, че Сглобката не пипа 99% от назначените от Радев. И ги оставя да се намесват и в предстоящите местни избори”, изчислява бившият шеф на канцеларията на президента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране